Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Wie is de communicatieprofessional 3.0?

22 april 2021 Leestijd: 2 minuten

Onderzoeksvaardigheden, strategisch opereren, gebruik maken van data, bewustzijn van de culturele Zeitgeist, denken in oplossingen in plaats van middelen. Een paar voorbeelden die voorbij komen in de nieuwe aflevering van The Peer Review. In deze vijfde aflevering uit de serie gaat het over de kennis en vaardigheden waarover de huidige communicatieprofessional moet beschikken. Bekijk nu de nieuwste aflevering met zes vakgenoten, inclusief Orange Otter Huib Koeleman, over de ontwikkeling van het communicatievak! 

Meer inspiratie opdoen?

Laatste kaarten voor de Vakimpuls: werken aan diversiteit & inclusie: de rol van de communicatieprofessional.

Huib Koeleman en Marisca Kensenhuis begeleiden op donderdag 29 april van 16:00 – 17:00 uur een Vakimpuls over ‘Werken aan diversiteit en inclusie: de rol van de communicatieprofessional’. Er zijn nu nog kaarten beschikbaar! (op=op)

Over de Vakimpuls

Welke cruciale stappen kun jij nemen als communicatieprofessional?

Voel jij je thuis in je organisatie? Zo ja, geldt dat voor iedereen? Steeds meer organisaties maken diversiteit en inclusie speerpunt van de strategie. Deels vanuit een moreel gevoelde verplichting. Maar vooral omdat men zich realiseert dat een diverse en inclusieve organisatie beter functioneert. Er is meer ruimte voor verschillende meningen en medewerkers voelen zich meer gehoord en verbonden.

Wanneer is er sprake van mooipraterij of een echt structureel streven naar diversiteit en inclusie? En: welke rol kunnen communicatieprofessionals hierin spelen?

Huib Koeleman (Orange Otters Verandercommunicatie) en Marisca Kensenhuis (adviseur interne communicatie en verandering) nemen je mee langs de cruciale stappen. Van het creëren van bewustwording, het met elkaar erover praten en de rol van leidinggevenden tot een check op de structuren en systemen in de organisatie: wat houdt inclusie tegen? Vanzelfsprekend met veel aandacht voor de interne communicatie: inspiratie voor campagnes, aandacht voor het gebruik van woord en beeld etc.

Aan de orde komen:

  • Hoe divers is jouw organisatie? Een spiegel;
  • Waarom diversiteit zonder inclusie niet werkt;
  • De rol van onbewuste (voor-)oordelen;
  • Tips voor concrete acties die je als communicatieprofessional kunt nemen om diversiteit en inclusie te bevorderen;
  • Reflectie: wat kan de beroepsvereniging doen?

Meer weten en inschrijven? Klik hier!