Contact

Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only

Over ons

Orange Otters is het bureau voor interne communicatie. We zijn specialist in slimme interne communicatie. Omdat hierin de sleutel ligt voor hogere betrokkenheid in organisaties en teams, ook – of juist – bij verandering. We zorgen voor een frisse blik. Ons uitgangspunt is: interne communicatie en kennisuitwisseling passen bij de organisatie én bij de medewerkers. Of het nu gaat om bevorderen van dialoog of het optimaliseren van social intranet. We geloven in de sterke combinatie van persoonlijke verbinding en online tools. En in maatwerk, want elke organisatie en elke vraag is anders.

Team

Roosmarijn Busch, Huib Koeleman en Michael Meyer zijn in 2015 gestart met Orange Otters, vanuit het idee dat onze strategische kennis en ervaring een mooie combinatie oplevert. In 2018 zijn Sander Dorst en Lisa Kortekaas erbij gekomen. Dat betekent niet alleen extra kennis en expertise, maar ook nog meer elan en enthousiasme!

Huib Koeleman

Senior adviseur verandercommunicatie

Roosmarijn Busch

Senior communicatieadviseur, specialist online communicatie

Michael Meyer

Senior adviseur interne communicatie

Lisa Kortekaas

Junior communicatieadviseur

Sander Dorst

Junior communicatieadviseur

Orange Otters

Waarom heten we eigenlijk Orange Otters?

Thuisbasis in Nederland

Ons kantoor is in Amsterdam, maar we werken ook vanuit Alkmaar en Arnhem – voor bedrijven en organisaties in heel Nederland én internationaal.

Bekijk onze projecten

Strategisch partner Logeion

We onderbouwen ons werk theoretisch – zonder ons pragmatisme te verliezen. De ontwikkeling van het vak vinden we belangrijk. Daarom zijn we via het Centrum voor Strategische Communicatie ook strategisch partner van Logeion, de beroepsvereniging voor communicatie.

Samenwerking Van der Hilst Communicatie

We delen onze kennis en ervaring ook in trainingen en cursussen. Hiervoor werken we sinds 2018 samen met Van der Hilst Communicatie.

Wij werken voor:

Typisch Orange Otters

01Luisteren: het begint met de vraag en hoe erover wordt gesproken

02Co-creatie: we geloven in dialoog, enthousiasme en daadkracht van professionals in de organisatie

03Buiten de lijntjes: we denken niet alleen in communicatie, maar ook in HR en ICT

04Internationaal: we werken ook voor internationale opdrachtgevers

05Compleet: we vertalen organisatiestrategie naar communicatiepraktijk

06Karakter: we zijn scherp als het nodig is, maar ook gezellig om mee te werken (en saai is het nooit)

Orange Otters in cijfers

136

Orange Otter-blogs

51

Meter brown-paper in 2018

275

Otters in Nederland

13

Ottersoorten in het wild

Bij Office 365 projecten werken wij graag samen met de communicatiespecialisten van Orange Otters. Zij ondersteunen ons bij het vertalen en vastleggen van de wens van de gebruiker en het organiseren en begeleiden van adoptie voor, tijdens en na introductie. Ons ontwikkeltraject wordt daardoor veel efficiënter in de wetenschap dat onze oplossing écht aansluit op wat gebruikers willen.

Vincent Somers

Microsoft Office 365 specialist bij Orangehill

Roosmarijn heeft ons bedrijf, CAD & Company, de afgelopen twee jaar geholpen om onze marketing en communicatie doelstellingen te bereiken. Het leuke van Roosmarijn is dat zij een hardwerkende schizofreen is. Laat mij dat laatste even uitleggen, voordat het helemaal mis gaat: - Ze begrijpt de techniek, en dat is bij ons best ingewikkeld, én kan hierover helder communiceren; Bovendien kan ze veel praten én hard werken. Kortom, heerlijk om met haar te werken en om met haar vooral veel te lachen.

Rob Oud

Directeur - CAD & Company

In 2016 is het social intranet S@m bij SaKS in gebruik genomen. De betrokkenheid van Roosmarijn van Orange Otters bleek met name tijdens de implementatie van belangrijke toegevoegde waarde. Als community manager en adviseur speelde ze een waardevolle rol die heeft geleid tot een succesvolle adoptie van deze inmiddels niet meer weg te denken manier van communicatie!

Rob Boekelaar

Projectleider S@m social intranet/ schooldirecteur Samen Katholieke Scholen