Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only

Michael Meyer

Directeur | Senior adviseur interne communicatie, specialist in complexe veranderingen

Als prille twintiger stond ik achter de bar en was ik directeur van café de Plak, een activistisch centrum met arbeiderszelfbestuur. Praten als Brugman en een kruiwagen vol kikkers, mijn interesse voor interne communicatie en veranderen is daar begonnen. De Plak is nog steeds een succes, juist vanwege ieders betrokkenheid en inbreng. Samen met Noelle Aarts schreef ik een artikel om het succes van zelforganisatie bij de Plak te duiden.

 Mijn motto: Veranderen begint met goed luisteren. Het betrekken van medewerkers maakt organisaties sterker.”

Over het vak

Uit ervaring weet ik hoe belangrijk goede interne communicatie is bij complexe veranderingen en reorganisaties. Je voorkomt er gedoe mee en je mobiliseert betrokkenheid. Goede aandacht voor interne communicatie helpt dan zeer. Tegenwoordig komt goede interne communicatie ook vaak neer op het betrekken van medewerkers met ‘inclusief’ overleg en een nieuwe rol voor leidinggevenden. Ik stimuleer dat waar mogelijk en weet uit de praktijk wat daarbij wel en niet werkt.

Als communicatieadviseur werkte ik altijd aan de bureaukant. Als communicatieadviseur bij o.a. Wisse Kommunikatie, Dieben & Meyer communicatie en Maatschap voor Communicatie. In vele veranderopdrachten en bij het begeleiden van reorganisaties.

Als Orange Otter inzetbaar voor:

  • interim-management bij afdeling Communicatie of bij veranderprogramma;
  • strategisch (intern) communicatiebeleid;
  • begeleiden van werksessies, luistersessies en onderzoek;
  • begeleiden communicatieteams bij verandering;
  • coachen en trainen van communicatieprofessionals;
  • helpen bij (her)inrichting communicatieafdeling (job crafting).

Achtergrond en inspiratie

Ik ben Indisch, en uit die cultuur komen de eigenschappen die me veel brengen. De balans zoeken, goed luisteren en samenwerken. Dat noem ik beweeglijk als bamboe: veel meebewegen, zonder daadwerkelijk jouw doel uit het oog te verliezen.

Naast het werk helpen familie, vrienden, tennis, boeken en muziek mij om mijn rationele hoofd los te laten. Ik verlies me dan ook graag in de complexe gedachtewereld van Haruki Murakami of door me ieder jaar drie dagen onder te dompelen in North Sea Jazzfestival.