Contact EN

Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Vacature: junior adviseur interne communicatie & verandering (0,8 – 1 fte)

21 maart 2023

Dankzij jou voelen mensen zich betrokken bij hun organisatie. Want jij bent degene die als junior communicatieadviseur behoorlijk goed weet hoe je interne communicatie moet inzetten. Zo help je mee aan verandering – door te analyseren, persona’s uit te werken, creatieve sessies te organiseren, onderzoek te doen en je kennis en creatieve ideeën te delen met opdrachtgevers en de andere Otters.

Nieuwsgierig naar je nieuwe baan als junior communicatieadviseur bij Orange Otters? Lees dan verder!

Solliciteer direct

Hoe ziet je werkdag bij Orange Otters eruit?

Het is maandag en we beginnen de dag met een online weekstart. Je hoort van je collega’s hoe hun weekend was en waar ze komende week mee aan de slag gaan. Dan heb je intern overleg met je Otterteam over je opdracht bij een waterschap. Is de vragenlijst interne communicatie nu klaar voor gebruik? Je past de laatste details in SurveyMonkey aan. Daarna help je je collega die een Mirobord maakt voor een luistersessie bij een hogeschool. Tussendoor peil je bij alle Otters of ze onderwerpen voor de nieuwsbrief hebben, donderdag is de deadline. Na de lunch neem je de trein naar Haarlem en begeleid je samen met je collega-Otter de filmopnames voor het vernieuwde introductieprogramma. Dankzij jouw perfecte voorbereiding verloopt alles vlekkeloos, fijn!

Op de terugweg krijg je een telefoontje van je mentor-Otter die vraagt hoe je dag is geweest. Nadat je de laatste berichten van vandaag op Teams hebt gezet, mag je computer uit. Lekker om van je vrije tijd te genieten!

Wat ga je doen als junior adviseur interne communicatie en verandering?

 • Samen met collega-Otters de interne communicatie verbeteren bij verschillende opdrachtgevers, zowel overheid als bedrijfsleven. We werken dus in teams en het liefst in co-creatie met de opdrachtgever.
 • Collega-Otters helpen bij projecten: interviews afnemen, vragenlijsten voorbereiden, workshops opzetten, verslagen maken.
 • Bijdrage leveren aan visie- en strategieontwikkeling voor interne communicatie en verandercommunicatie.
 • Plan van aanpak uitwerken voor inzet van communicatie en communicatietechnologie.
 • Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in het vak en kennis delen met opdrachtgevers, de andere Otters en je netwerk.

Over Orange Otters

Orange Otters is hét bureau voor interne communicatie. We zijn een team van 9 enthousiaste, vakgedreven adviseurs in slimme interne communicatie. Wij geloven dat interne communicatie de sleutel is voor meer betrokkenheid. Want betrokken medewerkers presteren beter en werken met meer plezier. We zorgen voor een frisse blik. We geloven in de sterke combinatie van persoonlijke verbinding en online tools, zeker nu steeds meer mensen hybride werken. Wat maakt Orange Otters anders dan andere bureaus? Wij onderzoeken écht wat mensen beweegt, wat hun drempels en drijfveren zijn. Zo begeleiden we organisaties bij het oplossen van hun vraagstukken.

Wat vragen we van je?

De bureauwereld past bij je, je kunt makkelijk schakelen, overtuigend adviseren en je raakt snel vertrouwd met verschillende organisaties en sectoren. Je herkent jezelf in onze aanpak en je staat te trappelen om jezelf en Orange Otters verder te ontwikkelen. Ook voldoe je aan deze eisen:

 • Afgeronde hbo- of wo-opleiding (Communicatie, Verandering, HRM, Bedrijfskunde);
 • Enthousiast, creatief, initiatiefrijk, analytisch ingesteld;
 • Tech-savvy;
 • Weet wat er speelt in het communicatievak;
 • 1 tot 3 jaar ervaring als communicatieadviseur.

Wat bieden we jou?

 • Passende beloning (€ 2.250 – € 3.730);
 • Ruimte voor eigen initiatief;
 • Ruim opleidingsbudget;
 • En hopelijk een onvergetelijke tijd!

Solliciteren

Zie jij jezelf als nieuwe adviseur bij Orange Otters? Fantastisch!

Stuur ons je CV en motivatiebrief, waarin je in ieder geval deze vragen beantwoordt:

 • Wat zoek je in je werk en wat is je motivatie voor Orange Otters?
 • Wat verwacht je van ons?
 • Wat zou je willen leren? En wat kan je ons leren? 

Stuur je CV en motivatiebrief vóór 17 april 2023 via het formulier, ter attentie van Roosmarijn Busch. Ook voor vragen over de functie kun je bij Roosmarijn terecht via roosmarijn@orangeotters.nl of 06 48 52 65 03.

Solliciteer direct

Sollicitatieprocedure

We plannen 2 gespreksrondes op ons kantoor in Amsterdam. Het eerste gesprek staat gepland op vrijdag 21 april. Bij het tweede gesprek (24 of 25 april) krijg je een opdracht jezelf te presenteren met een vakinhoudelijk onderwerp. Heb je de baan? Gefeliciteerd! We verwelkomen je graag zo snel mogelijk. Wij kijken uit naar je sollicitatie!

We zoeken trouwens ook een medior adviseur. Bekijk de vacature.