Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only

Roosmarijn Busch

Directeur | communicatieverbeteraar en specialist in online communicatie en technologie.

Als communicatiewetenschapper met bijzondere interesse voor techniek verbind ik gebruikers, techniek en inhoud met elkaar. Ik verken nieuwe technologische mogelijkheden en zet deze in voor het verbeteren van interne communicatie en samenwerking. Daarin raak ik nooit uitgeleerd. In projecten breng ik structuur en zorg ik dat dingen gerealiseerd worden. Intussen heb ik veel ervaring, niet alleen in interne communicatie maar ook in online communicatie, digitale werkplek en gedragsverandering. In mijn vak is het belangrijk om op mensen af te stappen, vragen te stellen en ze te mobiliseren. En hard werken, dat kreeg ik van jongs af aan mee in mijn ondernemende familie.

Deelnemers van de Hackathon Gemeente Amsterdam

Roosmarijn ontdekt de virtuele bouwwereld bij CAD & Company

Kansen van technologie benutten

Een opdrachtgever noemde mij eerder een techgirl. De vertaalslag maken en me verplaatsen in hoe techneuten – IT’ers, geeks en nerds – denken en werken vind ik mooi. De interesse voor techniek heb ik altijd wel gehad. Vroeger had ik twee schoolvriendjes die mij introduceerden bij de digitale stad (DDS). DDS streefde naar een laagdrempelig internet met toegang voor iedereen. Een mooie ambitie. Later, tijdens mijn propedeuse Bedrijfskunde, schreef ik een essay over hoe het internet een digitale sociale marktplaats zou worden. Niet wetende dat Marktplaats en de huidige sociale media zo populair zouden worden.

Als Orange Otter inzetbaar voor:

  • advies en uitvoering online projecten en/ of vernieuwen intranet
  • advies en begeleiding bij verandertrajecten
  • aanpak gedragsverandering
  • adoptie van digitalisering
  • onderzoek interne communicatie
  • trainingen en workshops over adoptie, interne communicatie, verandercommunicatie, gedragsverandering, online kennisdelen

Muziek en sport

Een groot deel van mijn tijd besteed ik aan muziek, al saxofoon spelend in diverse bands. Mijn ambitie is om met iedereen op de wereld muziek te kunnen maken, los van de taal die we spreken. Inspiratie haal ik graag uit concerten, het lezen van blogs en boeken. Je vindt mij in het Bimhuis, op North Sea Jazz, festivals of in een leuke kroeg met live-muziek. Van sporten krijg ik nieuwe energie. Ik vind het heerlijk om me uit te leven op de mountainbike of tijdens een conditietraining. Maar de ultieme vrijheid ervaar ik boven op een berg, met of zonder sneeuw, alleen of met mijn gezin op mijn hielen.