Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only

Huib Koeleman

Partner | Senior adviseur verandercommunicatie

Huib Koeleman verandercommunicatie. Dat dekt de lading aardig. Interne communicatie is mijn passie. In 1992 leek het me een goede gedachte om mijn ideeën over interne communicatie eens op papier te zetten. Wat aanvankelijk een reader zou worden voor een cursus werd uiteindelijk een boek dat mijn verdere carrière in het communicatievak heeft bepaald. Een bewuste interventie? Zeker niet. Spijt van? Nog minder! Ik werk met veel plezier aan verbetering van het vak en aan het adviseren van organisaties; van strategie tot uitvoering.

Mijn wortels

Mijn 10 jaar als adviseur/partner gewerkt bij Twynstra Gudde Management Consultants zijn bepalend geweest. Een adviesbureau dat me stimuleerde kennis te ontwikkelen en te delen. Met name in veranderkunde (zoals de kleurenleer van De Caluwé en Vermaak). Ik ben tevens adviseur geweest bij CMC, partner geweest bij Wit Communicatieadviseurs, bij Huib Koeleman verandercommunicatie en algemeen directeur bij Euro RSCG Bikker Rotterdam. Daar heb ik de waarde van advies en creatie leren kennen.

Van Huib Koeleman Verandercommunicatie naar Orange Otters

De laatste jaren heb ik vanuit Orange Otters als interim manager leiding gegeven aan afdelingen Communicatie en Innovatie bij ICCO en HIVOS, internationale NGO’s. Deze managementervaring heeft mijn adviesrol verder versterkt. Volgens mij kun je beter adviseren als je soms als manager aan de bak gaat.

Uitproberen en kennis delen

Ik ben geen ontwikkelaar, maar wel nieuwsgierig. Zeker naar digitale ontwikkelingen. Als ik bijvoorbeeld hoor dat websites of infographics makkelijk zelf te maken zijn, dan ga ik dat proberen. En ik schrijf. Ideeën die opborrelen leg ik graag vast in blogs en boeken en deel ik met anderen. Via deze link zie je mijn recente boeken.

Als Orange Otter inzetbaar voor:

  • interim management bij afdelingen communicatie en strategie;
  • in werksessies met de klant komen tot strategisch (intern) communicatiebeleid (Nederlands en Engels);
  • diversiteit en inclusie;
  • waarmaken van communicatiebeleid;
  • begeleiden van veranderingsprocessen;
  • coachen van communicatieprofessionals.

Meer dan werk alleen

Naast mijn betaalde werk heb ik ook nog andere activiteiten. Ik ben bijvoorbeeld voorzitter van mijn favoriete filmfestival “De Roze Filmdagen | Amsterdam LGBTQ Film Festival”. Met een mix van arthouse films en strijdbare statements. In 2019 organiseerden we het festival voor de 22e keer en ontvingen meer dan 10.000 bezoekers. Een van mijn favoriete films is “Weekend” van Andrew Haigh.

Verder ga ik al jaren met veel plezier naar de vaak vernieuwende voorstellingen van De Nationale Opera en naar dansvoorstellingen in kleine theaters, zoals Bellevue.