Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Is de dialoog op Twitter dood?

21 april 2016

Is Twitter dood? Die vraag kwam bij me op na een tweet van Ina Strating waarin zij zich afvroeg waarom er niemand reageerde op haar vraag. Een paar jaar terug was Twitter een prachtig platform om vragen te stellen en te discussiëren met vakgenoten. Toen ik een nieuwe titel voor een boek zocht kreeg ik meer dan 60 reacties! #DTV was daar een mooi hulpmiddel voor. Maar dat lijkt veranderd. Natuurlijk, er wordt nog steeds veel lezenswaardigs gepost. En Twitter is aantrekkelijker geworden doordat het toevoegen van beeld makkelijker is. Maar reacties zijn veelal van boze reaguurders en niet van de vakgenoten die je vroeger zo makkelijk bereikte. En ook de jongeren zijn afgehaakt.

Is Twitter dan dood voor organisaties? Nee, dat niet. Het is alleen van functie veranderd. Het biedt een prima platform om kennis en ideeën te delen (lees zenden). En voor veel organisaties helpt Twitter om de vinger aan de pols te houden. Webcare zonder Twitter is ondenkbaar. Maar voor de dialoog hebben andere kanalen die rol overgenomen, zoals Linkedin.

Welke kanalen gebruiken jullie voor het delen van kennis met (onbekende) vakgenoten? Kennen jullie onderzoek dat het tegendeel aantoont? Zijn jullie ook terug op Linkedin? Of zijn er andere kanalen die daar aantrekkelijk voor zijn? Laat me weten, ik ben benieuwd!