Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Informatie van intranet wel / niet extern delen?

27 juni 2018

In een kennisorganisatie waar ik voor werk wordt een nieuw social intranet ontwikkeld. De organisatie maakt een omslag mee: ‘Sharing is caring’ lijkt het mantra. Dat leverde de volgende vraag op: moet je op een social intranet de mogelijkheid openstellen dat mensen blogs en andere posts van collega’s die op intranet staan extern delen via social media?

Veilige omgeving

Ik had de vraag niet eerder gehad. Hoewel ik graag heb dat kennis wordt gedeeld was mijn eerste reactie afwijzend. Een intranet moet een veilige omgeving zijn waar mensen intern posts en blogs delen, zonder bang te hoeven zijn dat hun ideeën meteen ook buiten de organisatie worden gedeeld. Toch had ik een dubbel gevoel. Tijd om deze vraag op twitter en linkedin te zetten.

Doelgroepgericht

De meeste reacties ondersteunden mijn eerste idee. Sommigen gaven als extra argument dat de stukken die voor collega’s geschreven zijn minder geschikt zijn voor buitenstaanders. Als je echt kennis extern wil delen kan dat op het internet, (en dan wel met een deelknop). Uitzondering was Philips. Dennis Agusi gaf aan dat in sommige gevallen bij hen de mogelijkheid open staat om interne informatie extern te delen.

De discussie is nog open: wat doen jullie? Is het mogelijk interne informatie makkelijk extern te delen? Mis ik argumenten?  Ik hoor het graag!