Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only

Organisatiecultuur en waarden

Je wilt een organisatiecultuur die bijdraagt aan het succes van de organisatie en het welzijn van de medewerkers. Door zicht te hebben op de organisatiecultuur, op de interne dynamiek en ingesleten patronen, kun je effectiever werken en gericht verder bouwen. Voor sterke communicatie in de organisatie is het belangrijk om de organisatiecultuur te begrijpen.

Orange Otters helpt jou je organisatiecultuur te begrijpen. Hiervoor zijn verschillende aanvliegroutes mogelijk. We beginnen altijd met observeren en luisteren naar medewerkers. Dit doen we bijvoorbeeld via luistersessies of een cultuurscan in één dag. Waar nodig graven we dieper om belemmerende en helpende patronen te ontdekken en jullie organisatiecultuur te duiden. Op basis van deze inzichten helpen we jou om de gewenste beweging op gang te brengen in jouw organisatie.

Vinkje Organisatieverhaal en waarden ontwikkelen

Een organisatieverhaal bestaat uit waartoe je werkt, wie je wilt en hoe je werkt als organisatie. In andere woorden missie, visie en organisatiewaarden. We ontwikkelen graag met jou een verhaal dat helpt richting te geven.

Vinkje Cultuurscan in één dag

We scannen de cultuur van jouw organisatie in een dag. Zo kijken we hoe mensen zich bewegen, hoe de fysieke werkomgeving eruitziet, wat mensen zeggen over de organisatie. Hierna leveren we een beeld op om in de organisatie het gesprek over aan te gaan.

Vinkje Zicht op patronen

Organisatiepatronen zijn de herkenbare gewoontes en routines binnen een organisatie. Ze zijn vaak diepgeworteld in de organisatiecultuur en hebben invloed op het succes van je interventies. We helpen je zicht te krijgen op helpende en belemmerende patronen.

Vinkje Consistentiecheck

Heb je een organisatieverhaal dan is het goed om te kijken hoe deze leeft in de organisatie. Dit kun je doen door een consistentiecheck te doen. Hoe zie je het verhaal terugkomen in de organisatie en waar kun je het versterken? Denk hierbij aan communicatie en HR.

Vinkje Rituelen bouwen

Duurzame rituelen bouwen in organisaties is belangrijk. Rituelen helpen bij het vieren, verwerken, verbinden of veranderen. Denk bijvoorbeeld aan een jaarlijks event om medewerkers in het zonnetje te zetten.

Vinkje Trainingen en workshops

Organisatiecultuur en het duiden hiervan is voor velen nieuw en onbekend terrein. We nemen je daarom graag mee in onze kennis hierover en leren je laagdrempelig hoe je hier zelf naar kunt kijken. Hiervoor zijn verschillende manieren te bedenken dit doen we dus graag op maat!

We gaan graag met je in gesprek. Neem contact op met Jori

We gaan graag met je in gesprek. Neem contact op met Jori

Jori Alkemade

Senior adviseur | Organisatieantropoloog