Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Een antropoloog bij de Otters, net even anders kijken – Jori stelt zich voor

22 februari 2024 Leestijd: 3 minuten

Van jongs af aan heb ik al het gevoel dat ik anders naar dingen kijk en op zoek ben naar wat het ‘normaal’ is. Ik interesseerde mij als jong meisje al in ‘verre’ volkeren en andere gebruiken en bedacht: wat kunnen wij hiervan leren? Als organisatieantropoloog doe ik dat eigenlijk nog steeds. Alleen kijk ik dan naar groepen mensen in organisaties, hoe zij zich bewegen, in contact zijn met elkaar, welke taal er wordt gesproken en wat hen drijft in hun dagelijks werk. Ik ben nieuwsgierig naar de mensen en de verhalen van de organisatie. Het echte verhaal; the good, the bad and the ugly.

Als organisatieantropoloog kijk ik vaak net met een andere blik naar organisaties. Dat de Otters kiezen om mij toe te voegen aan het team past ook bij het houden van ‘net even anders’. Ik ben vanaf april het nieuwste lid en dus organisatieantropoloog. De Otters en ik gaan al jaren terug. We werkten nauw samen in grote veranderopgaven. In onze samenwerking merkte ik continu hoe waardevol het is om cultuur- en verandervraagstukken te verbinden aan interne en verandercommunicatie. Met een helder beeld van de organisatiecultuur konden we gerichte stappen zetten die hielpen in gewenste verandering. Vaak praktisch, creatief en laagdrempelig. Onze verbinding op zowel inhoud als relatie bleek bijzonder en daarom gaan we deze combinatie als Otters verdiepen.

Reizen in organisaties

Het zal niet verbazen dat een antropoloog van reizen houdt. Dat doe ik ook graag, het liefst met gezin in een camper opzoek naar nieuwe ervaringen, mooie contacten en waardevolle herinneringen. Ik zie mijn werk binnen organisaties vaak ook als een soort ontdekkingsreis. Je weet vaak nooit helemaal waar je terecht komt, welke verborgen diamanten je vindt, welke spannende weggetjes je in rijdt, welke nieuwe gebruiken je leert kennen en waar je mooie mensen ontmoet. Het leren kennen van nieuwe culturen maakt mij iedere keer weer enthousiast of het nu buiten Nederland is of in een mooie organisatie.

Neem een duik in jouw organisatiecultuur

Samenwerken met mij als organisatieantropoloog betekent dan ook openstaan voor een aanpak die je misschien niet gewend bent. Ik help je graag de organisatiecultuur beter te duiden, om hier samen wat meer ‘grip’ op te krijgen en zo te zorgen voor effectieve samenwerking, succesvollere verandering en sterke organisaties. Door gericht interventies te creëren die passen bij je cultuur, zal je ook meer succes hebben in je doel. We observeren, luisteren, creëren dialoog, spiegelen en gaan vooral veel ervaren. Samen werken we aan jouw organisatiecultuur, een cultuur die past bij wie je wilt zijn en die bijdraagt aan het bereiken van jouw organisatiedoelen.

Heb je een organisatievraag? Wil je je interne communicatie verbinden aan jullie organisatiecultuur of je organisatie beter te leren kennen? Laten we samen op reis gaan en kijken wat jouw organisatie de jouwe maakt. Mail of bel me!