Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Facebookpage promotie, werkt dat?

6 augustus 2013

4 juli begon ik een kleine actie om de page van verandercommunicatie te promoten, Zou een actie meer fans opleveren? Hier mijn ervaring!

Ik probeer af en toe de mogelijkheden uit. De insteek was simpel: na 4 weken zou ik twee boeken verloten onder de fans van deze pagina. Ik was benieuwd. In die vier weken heb ik diverse posts geplaatst; variërend van inhoudelijk (nieuwe denkbeelden over verandercommunicatie n.a.v. de nieuwe versie van mijn boek), tot wervende (nog twee weken en dan is de verloting). Alle posts werden automatisch doorgeplaatst naar mijn twitter account (ruim 4000 volgers). Verder heb ik zowel een inhoudelijke als een wervende post gepromoot door die betaald door te zetten naar vrienden van fans.

Het resultaat

Het aantal likes steeg van 274 naar 339, en ook twee afhakers. De verdeling is gelijk: 50% heeft zich aangemeld na een inhoudelijke post, 50% na een wervend berichtje. En de nieuwe fans zitten vrijwel allemaal in het communicatievak. De twee boeken zijn inmiddels bij de winnaars aangekomen.

Of betaald promoten echt werkt heb ik vraagtekens bij. De Facebookpage verandercommunicatie is nogal vakspecifiek. Bij een simpele Facebook-promotie worden de posts naar vrienden van vrienden gezonden. Het is puur toeval als die vrienden van vrienden ook interesse hebben in verandercommunicatie. Bij andere onderwerpen kan dat wel werken. Zo heb ik tijdelijk als vrijwilliger mogen modereren voor de Facebookpage van het homomonument. Daar werkte de promotie erg goed. Vrienden van vrienden vielen grotendeels in de doelgroep. Dan is promotie zeer aantrekkelijk. De PR rond het Roze Westerfestival (feestelijke actieweek bij het Homomonument) had met wat simpele betaalde promotie een groot bereik.

O ja, nog een tip als je het zelf ook wil proberen. Verloot nooit een boek onder de xxx-ste volger, want dan zul je merken dat enkele fans van het eerste uur zich afmelden, in de hoop dat ze bij een nieuwe aanmelding de prijs winnen.

Ik hoor graag jullie ervaring met het promoten van jullie facebookpage. Terug te vinden bij… www.facebook.com/verandercommunicatie