Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Van Oerwoud naar Otter – Jeroen stelt zich voor

22 februari 2022 Leestijd: 2 minuten

Ooit begon ik, zoals velen anderen, als stagiair communicatie bij een adviesbureau. Dat was de eerste echte introductie in het vak, daar ontvlamde pas echt mijn passie. Sindsdien heb ik veel kanten van Communicatie mogen ontdekken. Ik heb de kans gehad om communicatie-opleidingen te maken, ben als communicatiemanager verantwoordelijk geweest voor een afdeling en heb vooral veel gewerkt als adviseur. De afgelopen jaren deed ik dat vaak als zelfstandig adviseur, vanuit Studio Oerwoud. Orange Otters volg ik al vanaf de oprichting, en ik heb er dan ook enorm veel zin in om vanuit het oerwoud de ottervijver in te duiken.

Orange brick road

Mijn werk bestaat vaak uit verander- en innovatievraagstukken, waarbij online communicatie regelmatig de hoofdrol speelt. En steeds vaker gericht op de interne organisatie. Terugkijkend is mijn loopbaan een geweldige voorbereiding voor Orange Otters, alsof ik de hele tijd al op een orange brick road liep. Zo bewust deed ik dat echt niet, maar ik ben heel blij dat ik zo gelopen ben. Mijn nieuwe collega’s zijn echte vakmensen, die met hoofd en hart handelen. Die oprechte aandacht voor elkaar en interesse in het vak zie je terug in de kwaliteit van het werk.

Digivoor

Onze eerste computer thuis was een 386 met MS-DOS. Op mijn vierde begon ik daar wat op tikken, met name om klassieke PC games te spelen. Een aantal jaren later kwam daar een Pentium PC met inbelverbinding voor in de plaats en een nieuwe wereld ging open. Messageboards, fora, chatrooms en iets later: Almererulez.nl. Met een Z ja. Daaruit kun je afleiden dat dit sociale netwerk van voor Facebook en Hyves dateert, circa 2001. Je mag dus stellen dat ik er altijd al vroeg bij was in de digitale wereld. En ik ben er nog steeds als de kippen bij als het gaat om het doorgronden van nieuwe ontwikkelingen.

Geboeid door nieuwigheid

Ooit had ik de bijnaam WikiWoudenberg, vanwege mijn nutteloze talent om bij elke situatie met de meest obscure feiten aan te komen. Dat kwam vanwege de vele lange nachten die ik op Wikipedia en YouTube doorbracht, volledig verzonken in een onderwerp. Ik heb een sterke behoefte om dingen te doorgronden, zeker als ze nieuw zijn. Nieuwe mensen, concepten of ervaringen. Zo schrik ik ook niet van het zagen en timmeren van een kinderbed, of het maken van een shibori (tie dye) shirt.

Samen het vak ontwikkelen

Mijzelf, anderen en het vak verder ontwikkelen. Dat zijn drie dingen die mij altijd al veel bezig hebben gehouden. De eerste keer dat ik les mocht geven was tijdens mijn studie, aan mijn medestudenten. Het was een plan dat mijn mentor en ik hadden bekokstoofd, om te kijken of lesgeven echt iets voor mij was. En dat bleek. Ondertussen heb ik aardig wat ervaring met lesgeven en het ontwikkelen van trainingen en opleidingen. Zowel voor studenten als communicatieprofessionals. Ik krijg energie als ik bezig ben met het ontwikkelen van nieuwe materie. Bij Orange Otters doen we dat samen.

(Bij)praten?

Heb ik je ergens mee geprikkeld, heb je vragen of wil je eens (bij)praten? Neem dan gerust contact met mij op via LinkedIn of stuur me een mailtje via jeroen@orangeotters.nl.