Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Onderzoeksstagiair tech en interne communicatie (stageplek)

21 april 2024 Leestijd: 2 minuten

Ben jij vierdejaars student aan universiteit of hogeschool. Zoek je een onderzoeksstage en wil je praktijkervaring opdoen? Is jouw studierichting (interne) communicatie, marketing, online, human technology of UX-design? Of ben je gewoon ontzettend geïnteresseerd in interne communicatie en online media? 

Vanaf september 2024 bieden wij jou een uitdagende stageplek aan. Je voert zelfstandig een (afstudeer)onderzoek uit in de boeiende wereld van digitale media, samenwerking en interne communicatie. Je werkt daarnaast ook mee aan projecten voor onze klanten, waarbij jouw stem ook echt meetelt. Natuurlijk gaan we jou ook begeleiden, zodat je een enorme sprong kan maken in je ontwikkeling.  

Wie ben jij?

Naast dat je jezelf herkent in onze aanpak en staat te trappelen om jezelf verder te ontwikkelen, voldoe je aan de volgende voorwaarden. Je…

  • volgt een relevante HBO- of WO-opleiding (in de richting van UX-design, Human Technology, Marketing, Media & Design, Communicatie, Verandercommunicatie); 
  • hebt affiniteit met communicatietechnologie, digitale media; 
  • zoekt per september 2024 een afstudeeropdracht voor 4-6 maanden; 
  • bent een enthousiast persoon, initiatiefrijk en analytisch ingesteld; 
  • bent niet bang om je eigen onderzoek te starten; 
  • bent leergierig en in staat theorie te koppelen aan de praktijk; 
  • bent uiteraard dol op Otters 😉. 

Wat ga je doen?

Vanaf september start je aan je stage. Onder begeleiding loop je mee met projecten en voer je een eigen onderzoek uit. In het onderzoek staat de interne communicatie met Microsoft Teams centraal. Wat zijn de best practices voor interne communicatie, wat zijn knelpunten en welke factoren zijn van invloed op het succesvol of minder succesvol gebruik en adoptie van Teams? Je doet onderzoek op basis van interviews en een enquête, en duikt de theorie en technologie in om te achterhalen hoe het zit. 

Over de precieze invulling van jouw stageperiode kunnen we uiteraard samen in gesprek gaan. We geven je ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en zijn benieuwd naar jouw persoonlijke leerdoelen, initiatieven en ideeën. 

Hoe je week eruit ziet

De week begint met de online weekstart met je Otter-collega’s. Er gebeurt een hoop binnen de organisatie en daar krijgt iedereen energie van! Met je kop koffie naast je is het tijd om aan de slag te gaan. Er staan interviews gepland in je agenda. Je voert namelijk een eigen onderzoek uit naar de rol van MS Teams in interne communicatie. Aan het einde van de dag deel je nog een mooie mijlpaal binnen je onderzoek en aan ‘likes’ op je bericht geen gebrek. Iedereen bij Orange Otters is trots op je progressie! Lijkt dit je wat? Lees dan vooral verder! 

Wat mag je van ons verwachten?

Wij bieden jou een mooie kans om werkervaring op te doen bij een adviesbureau. Je kunt werken op een fijne werkplek in Amsterdam, en dit combineren met thuiswerken als je wilt.  We geven je ruimte voor eigen initiatieven en goede ideeën, en goede ondersteuning en support om het beste uit je stageperiode te halen. Je ontvangt een passende stagevergoeding van 500 euro per maand. En natuurlijk mag je een onvergetelijke tijd verwachten! 

Over Orange Otters

Orange Otters is hét bureau voor interne communicatie. We zijn specialist in slimme interne communicatie. Omdat hierin de sleutel ligt voor hogere betrokkenheid in organisaties en teams, ook – of juist – bij verandering. We zorgen voor een frisse blik. Ons uitgangspunt is: interne communicatie en kennisuitwisseling passen bij de organisatie én bij de medewerkers. Of het nu gaat om bevorderen van dialoog of het optimaliseren van een social intranet. We geloven in de sterke combinatie van persoonlijke verbinding en online tools. En in maatwerk, want elke organisatie en elke vraag is anders. Ons kantoor is in Amsterdam, maar we werken daarnaast ook vanuit huis of bij opdrachtgevers.

Wij zijn een groep van zo’n 10 enthousiaste en gedreven Otters. We hebben aandacht voor elkaar, en houden van ons vak.  

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden en zie jij jezelf in deze rol? Fantastisch! Stuur ons je CV en geef in jouw motivatiebrief in ieder geval antwoord op de volgende 3 vragen: 

  • Wat zoek je in een stage en wat is je motivatie om bij Orange Otters aan de slag te gaan? 
  • Wat verwacht je van ons? En wat zou je willen leren? 
  • Welke eisen stelt je opleiding? 

Sluitingsdatum: 20 juli 2024

Solliciteer direct

Wat kun je verwachten van de sollicitatie?

We reageren uiterlijk 21 juli op je sollicitatie. Op basis van jouw brief en een eerste online contact plannen we een gesprek bij ons kantoor in Amsterdam. We streven ernaar voor augustus een keuze te maken.

Wij kijken uit naar je sollicitatie!