Roosmarijn Busch

Profielfoto_Roosmarijn-500px

Roosmarijn Busch is de aanpakker

Enthousiast pak ik uitdagingen en projecten op. Ik geef advies over communicatie, marketing, ICT en zorg voor structuur. Met een achtergrond als communicatiewetenschapper en een interesse voor techniek verbind ik organisatie, techniek, inhoud en de gebruikers. Ik heb een brede achtergrond in communicatie en specifieke kennis van online communicatie en social media. Ik stap makkelijk op mensen af en krijg dingen gedaan door hard te werken, continu te leren, mensen te vragen en te mobiliseren.

Technologie, communicatie en ondernemen

Vroeger had ik twee schoolvriendjes die mij introduceerden bij de digitale stad en computers. Tijdens mijn studie in 1997 heb ik mijn eerste website gemaakt. Ik zie het gifje met de wereldbol nog staan. Fantastisch hoe je met een paar haakjes en codes zoiets kan neerzetten. En ik herinner mij dat ik voor mijn propedeuse Bedrijfskunde een essay schreef over hoe het internet een digitale sociale marktplaats zou worden.

Ik kom uit een ondernemende familie en de drive om lekker hard te werken komt daar vast vandaan.

Geeks en nerds

Een opdrachtgever noemde mij een techgirl. Ik kan goed overweg kan met de geeks en nerds. Ik snap hoe zij denken en werken. En ja, dat is niet altijd communicatief ideaal. Die vertaalslag maken vind ik mooi. Niet voor niets ben ik een van de oprichters van Kaasfabriek FabLab regio Alkmaar. Ik sta vooraan in het communicatievak waar ik bedrijven en organisaties help om slimmer te communiceren.

Muziek

Roosmarijn-speelt-saxofoon

Een groot deel van mijn tijd besteed ik aan muziek, al saxofoon spelend in diverse bands. Mijn ambitie is met iedereen op de wereld muziek te kunnen maken los van de taal die we spreken. Ik bezoek graag concerten. Je vindt mij in het Bimhuis, op North Sea Jazz , festivals of in een leuke kroeg met live-muziek.

Sport

Roosmarijn-telemarken

Van sporten krijg ik nieuwe energie. Ik vind het heerlijk om me uit te leven op de mountainbike of tijdens een conditietraining. Maar de ultieme vrijheid ervaar ik boven op een berg, met of zonder sneeuw.

Favoriete media

Frankwatching, TechCrunch, The Next Web, 42bis, MarketingfactsSprout, Blendle

Reizen

Roosmarijn-in-Zuid-Afrika

Reizen en ontdekken daar hou ik van. Backpacken of met 4×4. Brazilië, Cuba, Colombia, Zuid Afrika, Indonesië, Thailand en Nieuw Zeeland.

Olifant-in-Zuid-Afrika


Voor en met wie?

Ik werk graag voor ondernemende mensen bij wie ik echt toegevoegde waarde kan bieden. ICT-bedrijven, gemeentes, toerisme en recreatie, sportbranche, reisbranche, maatschappelijke organisaties en zowel profit als non-profit. Ik ben er voor de klant die flexibiliteit zoekt, onvoldoende tijd heeft of de kennis over (online) communicatie niet in huis heeft. En hij die doorzettingsvermogen waardeert en een zorgvuldige en tijdige uitvoering belangrijk vindt. Samenwerken met vakgenoten en partners vind ik inspirerend. We werken samen met goede vormgevers, fotografen, filmmakers, tekstschrijvers, programmeurs, ict-specialisten, projectleiders en trainers.

Je kan me bereiken via

roosmarijn@orangeotters.nl
m: +31648526503
t: @roosmarijnline
LinkedIn-Logo-02

Waar werk ik aan

  • Projectcoördinatie opzet of vernieuwing intranet en online communities
  • Advies en uitvoering van websiteprojecten
  • Communicatie bij verandering
  • Social media advies, training en implementatie
  • Persoonlijke training digitale werkplek