Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle diensten

Workshop: kennisdelen bevorderen in jouw organisatie

Kennisdelen: het lijkt vanzelfsprekend in organisaties, maar het is toch lastiger dan het blijkt. 98% van de organisaties wil kennisdelen bevorderen, 20% van de organisaties lukt het (Towards Maturity Benchmark, 2017). Waardoor mislukt het vaak? Hoe zorg je dat kennisdelen binnen je organisatie wél lukt? En wat past het beste bij jouw organisatie? Met theorie uit de gedragswetenschappen gaan we samen aan de slag in een creatieve brainstorm om ideeën voor kennisdeling te verzamelen. Ga een dagdeel aan de slag met de workshop kennisdelen bevorderen in jouw organisatie.

Wat & voor wie

Deze workshop gaat over de vraag: hoe stimuleren we kennisdelen in onze organisatie? De workshop duurt 4 uur en is bedoeld voor managers, projectteams, IT-, HR- en communicatieadviseurs. Het aantal deelnemers is maximaal 12.

Programma

De dag start met een stukje theorie: waarom lukt kennisdelen vaak niet? Waarom zou je überhaupt kennisdelen bevorderen in organisaties? En hoe zorg je ervoor dat het juist wèl lukt? We delen inzichten uit de gedragswetenschappen om kennisdelen in jouw organisatie te bevorderen. Daarna ga je samen aan de slag. Met creatieve en interactieve werkvormen prikkelen we je om zo veel mogelijk mooie ideeën voor jouw organisatie te bedenken. We sluiten af met een inventarisatie en een plannetje voor de korte en lange termijn om kennisdelen in de organisatie te bevorderen.

Aan het eind van de dag

  • weet je de noodzaak van kennisdelen in organisaties;
  • weet je waarom het vaak niet lukt;
  • weet je hoe je door middel van gedragswetenschappen kennisdelen in organisaties stimuleert;
  • heb je concrete ideeën om kennisdelen binnen jouw organisatie te stimuleren.

Docenten cursus

Cursusdocenten zijn Roosmarijn Busch en Lisa Kortekaas. Beide zijn experts in interne communicatie stimuleren in organisaties. Roosmarijn Busch geeft advies over communicatie, marketing en ICT. Met een achtergrond als communicatiewetenschapper en een interesse voor techniek en online communicatie, weet ze hoe je organisatie, techniek, inhoud en de gebruikers verbindt. Ook is Roosmarijn betrokken bij verschillende adoptietrajecten van social intranet en Office 365. Lisa Kortekaas geeft advies over communicatie, organisatiecultuur en verandering. Als verbinder van nature, is ze bij organisaties op zoek naar hoe de onderlinge verbinding tussen collega’s bevordert kan worden.

Interesse voor deze workshop kennisdelen bevorderen?

We maken graag een offerte voor jouw organisatie. Neem contact op met Roosmarijn Busch.

Agenda