Contact EN

Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only

Lisa Kortekaas

Communicatieadviseur

Een van mijn passies is schrijven. In veel projecten zie ik de kracht van tekst verslappen door vakjargon en ambtelijke taal. Het kan een prachtig verhaal zijn, maar met onbegrijpelijke tekst ben ik na drie regels afgehaakt.

Ik vind het leuk om juist in ‘gewonemensentaal’ de lezer te bereiken. In combinatie met mijn liefde voor fotografie, heb ik mijn reis in Colombia in geuren en kleuren vastgelegd op Polarsteps.

De nuchtere Hollandse en warme verbinder

Opgegroeid in een gezin met jongens, ben ik nou niet echt bepaald een meisje-meisje geworden. Terwijl de poppen verstoften in de kast, speelde ik liever buiten met m’n beste vriend. Door het uitblijven van de roddelcultuur, leerde ik vooral mijn nuchterheid kennen. Ik houd ervan als mensen direct zijn en dat maakt me ook wel een oer-Hollandse. Mijn nuchterheid helpt om problemen te relativeren. Dit doe ik het liefst met een gezonde dosis humor.

In contact met mensen

Ik krijg energie van het in contact staan met mensen. Met mijn nieuwsgierigheid probeer ik te ontdekken wat er speelt en hoe iemand in het leven staat. Ik ben een verbinder en tegelijkertijd een teamspeler. Ik houd niet van de solo-performances, wel van een samenspel: zo blijf ik leren en leert de ander ook nog eens wat.

La gringa holandesa

Dat brengt me bij mijn volgende passie: de Spaanse taal en cultuur. Op havo leerde ik de basis, in Salamanca (Spanje) begon het echte werk. De heerlijke warme zon en bevlogen cultuur beviel me goed. Het Spaans is me altijd bijgebleven. Dat kwam ook tijdens mijn reis in Colombia goed van pas. Om de levens en verhalen van deze Colombianen te ontdekken, was een prachtige ervaring. Ik praat je er graag over bij.

What’s new?

Ik hou van snelheid. Vroeger al, nu nog steeds. Logischerwijs heb ik sinds kort mijn motorrijbewijs behaald. Maar ook snelheid in nieuwe ontwikkelingen vind ik interessant. Vooral hoe dat je leven kan verrijken. Met een vader in de ICT, kan dat ook bijna niet anders. In 2010 showde hij trots zijn nieuwe vondst: Spotify. “Welk liedje wil je horen?” En hij had ‘m. Dat was toen bijzonder, nu heel normaal. Ik ben benieuwd wat ons de komende jaren gaat verrassen.

Als Orange Otter inzetbaar voor:

  • interim-communicatieadvies bij interne en verandercommunicatie;
  • schrijven en redigeren van teksten in gewonemensentaal;
  • kwalitatieve interviews als analysemethode;
  • workshops interne en verandercommunicatie;
  • productontwikkeling workshops.