Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle diensten

Cursus communicatie bij adoptie van digitalisering (incompany)

Organisaties werken steeds digitaler. Dat biedt kansen, maar kan ook bedreigend zijn. De impact van nieuwe digitale werkwijzen, zoals een nieuw social intranet of Office 365, is voor medewerkers groot. Want bij elk nieuw systeem moeten mensen oude routines vervangen door een nieuwe manier van werken. Dat los je niet op met alleen een ‘knoppencursus’. Ga in een tweedaagse aan de slag met de cursus communicatie bij adoptie van digitalisering.

Wat & voor wie

Deze cursus gaat over de vraag: hoe bereik je dat medewerkers het nieuwe systeem omarmen en goed gaan gebruiken? Oftewel: adoptie van digitalisering, met het accent op communicatie.

De cursus duurt twee dagen en is bedoeld voor projectteams, ICT-, HR- en communicatieadviseurs die werken in een organisatie waar digitale verandering speelt. Het aantal deelnemers is maximaal 12.

Programma

De eerste dag staat in het teken van digitalisering en verandering. Je leert meer over de achtergronden, de impact voor de organisatie, hoe gedragsverandering werkt. Aan de hand van deze informatie breng je de situatie in jouw organisatie in kaart en maak je een eerste opzet voor een adoptieplan. Na deze dag krijg je tijd om na te denken over de theorie en zelf eerst een slag te slaan. Zo kan je gericht informatie uit de organisatie opvragen of komen er vragen op die je helpen tot een doordacht adoptieplan.

Op de tweede dag nemen we je mee in cases en kijken we samen naar de interne communicatiemix. Ook kijken we welke positie de verandering krijgt in de organisatie en maken we een eerste concept van het interventieplan.

Praktijkvoorbeelden

Er zijn veel mogelijkheden voor adoptie en die laten we zien in praktijkvoorbeelden. Als (communicatie-)adviseur ben je niet alleen betrokken bij het bepalen van de veranderstrategie, je draagt ook bij aan succesvolle communicatie. Bijvoorbeeld door lijnmanagers te adviseren of door nieuwe vormen van interne communicatie in te zetten, zoals storytelling, blogs en webinars. Wij geven je tips en voorbeelden uit de praktijk die je direct kunt toepassen.

Aan het eind van de dag

  • kun je je beter verplaatsen in de belevingswereld van je (digitale) collega’s;
  • heb je nagedacht over jouw visie op verandering die past bij deze digitalisering;
  • heb je inzicht in gedragsverandering, stimulansen en drempels;
  • heb je gewerkt aan de casus van jouw organisatie. Bijvoorbeeld de adoptie van Office 365 of social intranet;
  • heb je een grove opzet gemaakt voor een adoptieplan.

Docenten cursus

Cursusdocenten zijn Michael Meyer en Roosmarijn Busch. Beiden zijn experts uit het bedrijfsleven. Michael Meyer werkt ruim 25 jaar in het communicatievak en is specialist in interne communicatie. Hij heeft ervaring met adoptie van social intranet en kent de mogelijkheden om met dit soort applicaties de communicatiekracht van de organisatie te versterken. Roosmarijn Busch geeft advies over communicatie, marketing en ICT. Met een achtergrond als communicatiewetenschapper en een interesse voor techniek en online communicatie, weet ze hoe je organisatie, techniek, inhoud en de gebruikers verbindt. Ook Roosmarijn is betrokken bij verschillende adoptietrajecten van social intranet en Office 365.

Interesse voor deze cursus adoptie van digitalisering?

We maken graag een offerte voor jouw organisatie. Neem contact op met Roosmarijn Busch.

Of meld je aan voor de cursus samen met andere organisaties via onze agenda.

Agenda