Contact EN

Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
alle trainingen en cursussen

1-daagse cursus verandercommunicatie bij digitalisering

Wanneer16 maart 2021

WaarLive/ Online

Kosten€750,-

Aantal plaatsen8

Deze cursus verandercommunicatie bij digitalisering gaat over de vraag: hoe bereik je dat medewerkers het nieuwe systeem omarmen en goed gaan gebruiken? Het gaat over effectief veranderen met het accent op communicatie. Organisaties werken steeds digitaler. Zeker nu. Dat biedt kansen, maar kan ook bedreigend zijn.

De impact van nieuwe digitale werkwijzen, zoals een social intranet of Microsoft 365, is voor medewerkers groot. Want bij elk nieuw systeem moeten mensen oude routines vervangen door een nieuwe manier van werken. Dat los je niet op met alleen een ‘knoppencursus’. In deze cursus verandercommunicatie bij digitalisering ga je er zelf concreet mee aan de slag.

Wanneer:

  • Start: 16 maart 2021 (1 dag in Amsterdam) of twee dagdelen online

Wat gaan we doen

  • verplaats je in de belevingswereld van je (digitale) collega’s;
  • denk na over jouw visie op verandering die past bij deze digitalisering;
  • verkrijg inzicht in gedragsverandering, stimulansen en drempels;
  • werk aan de casus van jouw organisatie. Bijvoorbeeld de adoptie van Microsoft 365 of social intranet;
  • maak een grove opzet voor een plan.

Voor wie

Deze cursus is voor ICT-, HR- en communicatieadviseurs die bezig zijn met een verandering in hun organisatie waar digitalisering een rol in speelt. Je beslist of denkt mee over een goede aanpak en wilt ontdekken wat er nodig is om een effectieve verandering te bereiken. Je wilt leren over de aanpak van andere organisaties en geïnspireerd raken door theorie over gedragsverandering, veranderkunde en verandercommunicatie.

Programma

Het eerste dagdeel staat in het teken van digitalisering en verandering. Je leert meer over de achtergronden, de impact voor de organisatie, hoe gedragsverandering werkt. Aan de hand van deze informatie breng je de situatie in jouw organisatie in kaart en maak je een eerste opzet voor een adoptieplan. In het tweede dagdeel werk je aan je eigen casus.

Er zijn veel mogelijkheden voor adoptie en die laten we zien in praktijkvoorbeelden. Als (communicatie-)adviseur ben je niet alleen betrokken bij het bepalen van de veranderstrategie, je draagt ook bij aan succesvolle communicatie. Bijvoorbeeld door lijnmanagers te adviseren of door nieuwe vormen van interne communicatie in te zetten, zoals storytelling, blogs en webinars. Wij geven je tips en voorbeelden uit de praktijk die je direct kunt toepassen.

Docenten

Michael Meyer en Roosmarijn Busch. Beiden zijn experts uit het bedrijfsleven. Michael Meyer werkt ruim 25 jaar in het communicatievak en is specialist in interne communicatie. Hij heeft ervaring met adoptie van social intranet en kent de mogelijkheden om met dit soort applicaties de communicatiekracht van de organisatie te versterken. Roosmarijn Busch geeft advies over communicatie, marketing en ICT. Met een achtergrond als communicatiewetenschapper en een interesse voor techniek en online communicatie, weet ze hoe je organisatie, techniek, inhoud en de gebruikers verbindt. Ook Roosmarijn is betrokken bij verschillende adoptietrajecten van social intranet en Microsoft 365.

Alvast meer weten over verandercommunicatie? Bekijk het stappenplan verandercommunicatie.

Ervaringen van deelnemers:

“Hele leerzame cursus met praktische tips en tricks. Daarnaast enthousiaste trainers die graag met je meedenken. Super!” – Joanne

“De cursus biedt een framework om mijn veranderopgave mee aan te pakken. En je leert hoe anderen hun opgaven aanpakken.” – Laura

“Mijn complimenten voor de online variant van een klassikale training. Er was een fijne balans tussen presenteren en interactiviteit. De praktijkervaring van de trainers maakt de informatie laagdrempelig en direct toepasbaar in je eigen werkveld.” – Feline

Schrijf je direct in

  • Factuurgegevens