Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle diensten

Communicatieplan bij verandering

Je bruist van de ideeën voor communicatie-interventies en het veranderdoel en de visie op de aanpak zijn helder geformuleerd. Lukt het je niet om dit pakkend en samenhangend op papier te krijgen? Wij zorgen ervoor dat het je wel lukt met een communicatieplan bij verandering. Door structuur te bieden, door te kijken of echt alle noodzakelijke elementen er zijn, of die elementen passen bij de visie op verandering en door ze in een logische volgorde te plaatsen. Ook denken we mee in welke vorm je het communicatieplan het beste kunt gieten. Wordt het een klassiek uitgeschreven plan, of liever een ‘praatplaat’ met veel ruimte voor aanpassingen? Kijk voor inspiratie ook naar de infographic verandercommunicatie.

Een ding is zeker: een communicatieplan bij verandering wordt niet meer in beton gegoten, maar is bedoeld om richting en ritme te geven aan de interventies. Die voer je vervolgens agile door: wendbaar, lenig en flexibel. Niks staat vast en na elke stap kijk je opnieuw naar de veranderde situatie en context. Hierop pas je de keuze voor de volgende interventie aan, net zo lang tot alle stappen zijn gezet en de verandering succesvol is doorgevoerd.

Stappenplan verandercommunicatie

Bij veranderingsprocessen heeft het weinig zin om een gedetailleerd communicatieplan rond de verandering te maken. Het is wel handig om een richtlijn te hebben. We hebben een handig overzicht gemaakt met alle stappen. Bekijk het overzicht stappenplan verandercommunicatie. 

Advies nodig voor je communicatieplan? Bel of mail Michael.

Advies nodig voor je communicatieplan? Bel of mail Michael.

Michael Meyer

Directeur | Senior adviseur interne communicatie