Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle diensten

Cursus leiderschapscommunicatie van nu (incompany)

Wat leer je

In deze tweedaagse cursus nemen Michael Meyer en Lisa Kortekaas je mee in de communicatieskills voor de leiders van nu. Van controle naar vertrouwen geven: welke leiderschapscommunicatie is dan nodig? Hoe bouw je aan veiligheid, zorg je voor inclusie en een sfeer waarin signalen en betere ideeën altijd gedeeld kunnen worden?

Verbindende leiderschapscommunicatie helpt. Een missie delen als magneet voor medewerkers om aan bij te dragen. Echt oprecht luisteren naar wat er speelt in de organisatie en daarop inspelen. Of als teamleider zorgen voor inspirerend en inclusief overleg. Open leiderschapscommunicatie is de smeerolie in teams.

Het vergt nieuwe skills om teams te laten excelleren én aan de opgelegde taken te voldoen. Maar wat komt in de plaats van controle? Wat is nodig om vertrouwen te geven? Hoe betrek je de medewerkers en zorg je dat iedereen aan bod komt, feedback door de organisatie stroomt, en de werksfeer zo veilig is dat het zorgt voor nieuwe energie en sterkere resultaten?

In deze 2-daagse cursus leer je meer over:

 • Het leiderschapslandschap anno 2024;
 • Het belang van luisteren in organisaties en waarom dit vaak mislukt;
 • De kracht van feedback in organisaties en hoe dit een organisatie tot leven brengt;
 • Hoe je psychologische veiligheid stimuleert via de leider;
 • Hoe je tegenspraak organiseert voor een inclusievere werkplek;
 • Het belang van een organisatiekompas als morele richting in je werk;
 • En hoe je zorgt dat dit kompas ook echt tot leven komt.

Voor wie

 • Je geeft leiding aan een team. Of je bent een communicatieprofessional die werkt in interne communicatie, organisatieontwikkeling, HR- of leiderschapstrajecten.
 • Je adviseert, faciliteert en creëert in je rol voor sterkere samenwerkingen en leiders van je organisatie.
 • Je vraagt je af hoe het kan dat de energie in je organisatie soms zo negatief, traag en energieslurpend is. En hoe je daar als adviseur verandering in kan brengen.

Het aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 16 mensen.

Programma

De eerste dag staat in het teken van vertragen. We ontmoeten elkaar en duiken daarna in het leiderschapslandschap anno 2024. Waar staan we nu en hoe komt dat? En wat vraagt dit van de leider van nu? We introduceren je in ons model en jij doet een quick scan van jouw organisatie. Wat geeft energie, wat lekt energie en waar wil je in investeren? Je leert steeds een stuk theorie, en oefent vervolgens direct met mede-cursisten. We gaan op dag 1 in op luisteren en psychologische veiligheid. De dag sluit af met een intervisie-opdracht voor jou en je groepje.

De tweede dag staat in het teken van versnellen. Je hebt de ervaring van de intervisie en de basisprincipes al ingezet in de praktijk. We nemen je mee in de kracht van feedback geven en een organisatiekompas. Ook hier sluit ieder hoofdstuk met theorie af met het direct toepassen in de praktijk. We ronden de cursus af met jouw plan voor komend jaar: waar in het model ga je in investeren? En hoe?

Praktijkvoorbeelden

We laten onze tips voor leiderschapscommunicatie zien met praktijkvoorbeelden. Het helpt zowel leiders als (communicatie-)adviseurs om medewerkersbetrokkenheid in de organisatie te stimuleren. Bijvoorbeeld door lijnmanagers te adviseren of door nieuwe vormen van interne communicatie in te zetten. Wij geven je tips en voorbeelden uit de praktijk die je direct kunt toepassen.

Aan het eind van de cursus

 • heb je een beeld van het leiderschapslandschap anno 2024;
 • heb je een quick scan van jouw organisatie via ons model;
 • ken je het belang van luisteren, feedback geven, psychologische veiligheid en een organisatiekompas en weet je hoe je dit laat leven in je organisatie;
 • heb je nagedacht over jouw visie voor je leiderschapscommunicatie dit jaar;
 • heb je verbinding met andere leiders en adviseurs;
 • heb je geleerd van de intervisie, opdrachten en inspiratie van mede-cursisten.

Docenten cursus

Cursusdocenten zijn Michael Meyer en Lisa Kortekaas. Michael is medeoprichter van Orange Otters verandercommunicatie, zijn drijfveer is organisaties beter te laten functioneren. Goede interne communicatie is de sleutel voor betrokkenheid, samenwerking en excellerende teams. Voor dat laatste richt Michael zich in zijn werk voor vele organisaties op leiderschapscommunicatie: het begeleiden van leiders en directies bij het verbeteren van leiderschapscommunicatie-skills.

Lisa is communicatieadviseur bij Orange Otters verandercommunicatie. Lisa stimuleert sterke samenwerking in organisaties. Via goede gesprekken stimuleert Lisa het bewustzijn van jezelf en het effect op de organisatie. Zij helpt directieteams en teamleiders in het bereiken van hun volle potentie in hun communicatie. Met inzichten uit Regenerative Leadership, groepsdynamiek en Deep Democracy, organisatiecultuur, communicatiewetenschappen, veranderkunde en de natuur.

Interesse voor deze cursus leiderschapscommunicatie van nu?

Verandering ontstaat in dialoog. En daar ontstaat de kracht van ons als communicatieadviseurs. Schrijf je in voor deze bijeenkomst en leer samen met anderen hoe je jezelf en de ander als leider versterkt. We maken graag een offerte voor jouw organisatie. Neem contact op met Michael Meyer.

Agenda