Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle projecten

Online buurtmarktplaats zoiizo in Amsterdam Zuidoost

Gemeenten,Overheid & publieke organisaties,

Vraag

In 2013 werd Roosmarijn benaderd met de vraag om een online community voor de buurt te ontwikkelen vanuit het sociaal domein van Amsterdam Zuidoost.

Aanpak

Roosmarijn was als online adviseur betrokken bij de ontwikkeling en start van dit online platform vanuit Stadsdeel Zuidoost Gemeente Amsterdam. Van het maken van een functioneel ontwerp tot en met het aansturen van de ontwerpers en programmeurs in overleg met de projectleider. Roosmarijn was de linking pin tussen de techniek, de organisatie en de gebruikers. Na de startfase was zij als adviseur betrokken bij de marketing, het community management en verdere ontwikkeling. Met name het borgen van het community management was een uitdaging in dit project.

Enkele leuke voorbeelden van activiteiten die opgezet waren:

  • spreekuur in de bibliotheek
  • nieuwsbrief
  • facebook en twitter
  • video’s
  • estafette van hulp in de buurt

Resultaat

Zoiizo werd in 2013 gelanceerd als de online buurtmarktplaats van Zuidoost. De ambitie was om met Zoiizo buren in Amsterdam Zuidoost bij elkaar brengt. Buren die elkaar willen helpen, gezelschap willen houden, de boodschappen voor elkaar doen en samen zorgen voor een leuker Zuidoost. Roosmarijn heeft in 2014 het stokje overgedragen. In 2015 waren er ongeveer 500 buren aangemeld.