Michael Meyer

geloof-in-comm-kracht-Michael-Meyer

Geloof in communicatiekracht

Ik heb zeer ruime ervaring als communicatieadviseur in complexe veranderingen en reorganisaties. De rol van goede communicatie daarbij is cruciaal. Het voorkomt ‘gedoe’ en mobiliseert betrokkenheid. Mijn geloof in de kracht van communicatie brengt me in veel opdrachten tot het opnieuw helpen inrichten van de communicatiefunctie en het versterken van de communicatiekracht van organisaties.

Beweeglijk als bamboe

Ik ben Indisch. Uit die cultuur komen de eigenschappen die mij in mijn werk karakteriseren. Ik koester de balans en ben meester in luisteren. Laat de anderen zich maar luidruchtig manifesteren, ik bereik mijn doelen door goed in te schatten wat de situatie is en door samen te werken. Mijn ego zit mij niet in de weg. Dat noem ik beweeglijk als bamboe: wel en juist ook veel meebewegen, zonder daadwerkelijk jouw doel uit het oog te verliezen.

Netwerkcommunicatie

Een paar jaar geleden heb ik een kort sabbatical genomen. Even energie bijtanken en stilstaan bij de toekomst van mijn vak. Immers door technologie is alles direct en meervoudig met elkaar verbonden. We hoeven daardoor niet meer veel energie te steken in het van a naar b en vice versa brengen van de juiste boodschappen. Dat gebeurt vanzelf wel. Sneller en beter dan communicatieprofessionals dat kunnen. Ik las en sprak wat en vond toen in het Trending Topic essay van Noelle Aarts in de eerste Communicatie NU van Betteke van Ruler de bevestiging van mijn buikgevoel. Onze rol is zeer toekomstbestendig, mits we ons gaan richten op het versterken van de communicatiekracht van organisaties. Snel weer aan het werk!

Trots op mijn gezin

Ik ben trots op mijn gezin, met gastvrijheid goeroe Inez en drie slimme en sociale kinderen. Samen reizen we graag. Het liefst naar Indonesië of andere landen in Azië. De kinderen zijn net als ik altijd druk en vanaf jongs af aan aan het werken en organiseren. Ook zijn zij een directe spiegel op hoe ik me gedraag.

North Sea Jazz

Samen met mijn vriend Henry bezoek ik graag North Sea Jazzfestival. Eén keer per jaar helemaal ondergedompeld in bezielde muziek. Juist de onverwachte pareltjes spreken me aan, zoals dit jaar Rag’N’Bone Man en Jacob Collier. Luisteren naar muziek geeft mij veel energie en inspiratie.

Zelfbestuur

Zelfbestuur

Van mijn 18e tot 26e werkte ik achter de bar. Ik was directeur van café de Plak, een activistisch centrum, waar we arbeiderszelfbestuur hadden ingevoerd. Eén keer per maand vergaderden we op zondagochtend. 20 collega’s om de grote leestafel en heel veel te bespreken. Daar werd gewikt en gewogen over noodzakelijke prijsverhogingen of de bestemming van onze winst. Praten als Brugman, kruiwagen met kikkers, het is voor mij bekend terrein. Het was telkens weer een les in nederigheid en oefening in geduld. Toch waren we zeer succesvol, juist vanwege ieders betrokkenheid en inbreng. We hebben samen bij de Plak veel bijzonders bereikt.

Luisteren

luisteren

Uit luisteren komt ook grote interesse in wat mensen, organisaties, de wereld beweegt. Ik observeer en lees graag. Veel kranten en actualiteiten. Veel gesprekken. Ik wil begrijpen hoe we werken en samenleven. Zin en onzin van elkaar scheiden. Wat werkt in ons leven en wat zijn onnodige belemmeringen. Boeken helpen mij om mijn rationele geest enigszins los te laten. Ik verlies me dan ook graag in de complexe gedachtewereld van Haruki Murakami.


Ruime ervaring in verandercommunicatie

Mijn eerste veranderopdracht was bij de Dagbladunie, uitgever van NRC en AD, daarna volgde een grote omslag bij Vredestein en sindsdien is veranderen de rode draad in mijn werk. Energiebesparing bij de Rijksoverheid – Programma Versterking Rechterlijke Organisatie – Herindeling spoorinfrabedrijven en de inrichting van een van de nieuwe: Volker Stevin Rail & Traffic – reorganisatie vrijwilligersbetrokkenheid bij het Nederlandse Rode Kruis – Fusie en overname De Ruiter Seeds en Reorganisaties zoals bij OPG, VGZ, STMG, woningcorporatie GroenWest en de samenwerkende Regionale Publieke Omroepen.

Communicatiemanagementgaatopdekop.nl

Met zeer veel plezier heb ik een aantal spraakmakende communicatiecongressen mogen –helpen- organiseren. Wie was er bij ‘De luisterende organisatie’ of ‘Catch up on trends’ van de Acon of bij ‘Communicatiemanagementgaatopdekop.nl’ of ‘Big Ideas’ van de Beroepsvereniging voor Communicatie? Mij heeft het veel inspiratie en leuke professionele vriendschap gebracht.

Hands on

Ik ben inzetbaar als senior adviseur om impulsen te geven, de rode draad daarbij is slimmer communiceren, verbeterprojecten om de communicatiekracht van organisatie te versterken of de communicatiefunctie nieuw in te richten. Ook werk ik graag als communicatiemanager om complexe veranderprocessen en bijvoorbeeld fusies te begeleiden, aanvullend op de bestaande communicatiecapaciteit.

Je kan me bereiken via

michael@orangeotters.nl
m: +31622975799
t: @michaelmeyervc
LinkedIn-Logo-02