Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Een kijkje in het werk van junior communicatieadviseur Salima

29 september 2022 Leestijd: 3 minuten

“Orange Otters, wat klinkt dat leuk!” In het afgelopen jaar heb ik dat regelmatig gehoord als ik vertelde over mijn nieuwe baan. Heel eerlijk, dat was precies hetzelfde wat ik dacht toen ik het voorbij zag komen. Maar hoe is het nu om voor de Otters te werken? Ben ik blij met de overstap naar ‘the Otter side’? In deze blog neem ik je mee in de ervaringen van mijn eerste half jaar.

Hoe ben ik binnengekomen bij Orange Otters?

Salima: Ik was aan het einde van mijn studie al in dienst bij een grote organisatie. Ik had een interne communicatie functie met weinig sparringpartners in het vakgebied. Ik was daarom op zoek naar andere junioren die werken in interne communicatie. Op LinkedIn zag ik een Otter van dezelfde leeftijd in interne communicatie. Ik stuurde een berichtje om te contacten en ervaringen uit te wisselen. Ik kreeg een berichtje terug met de vraag of ik op zoek was naar een baan, want Orange Otters wilde er graag een junior bij. Na een aantal kennismakingsgesprekken had ik binnen twee weken een nieuwe baan! Gelukkig heb ik er nog geen dag spijt van dat ik de overstap heb gemaakt naar bureauzijde en word heel blij van samenwerken in een team.

Wat voor soort werkzaamheden voer je uit als junior?

Als junior voer je veel verschillende werkzaamheden uit. Je ondersteunt en werkt samen met de medeotters voor verschillende opdrachtgevers. De verschillende werkzaamheden bestaan uit:

  • Samen met collega-Otters de interne communicatie verbeteren bij verschillende opdrachtgevers, zowel overheid als bedrijfsleven. We werken dus in teams en in co-creatie met de opdrachtgever.
  • Collega-Otters helpen bij projecten: interviews afnemen, vragenlijsten voorbereiden, workshops opzetten, verslagen maken.
  • Bijdrage leveren aan visie- en strategieontwikkeling voor interne communicatie en verandercommunicatie.
  • Plan van aanpak uitwerken voor inzet van communicatie en communicatietechnologie.
  • Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in het vak en kennis delen met opdrachtgevers, de andere Otters en je netwerk.

Wij voeren dus verschillende soorten werkzaamheden uit, hierdoor is er veel afwisseling in het werk. Dit zorgt ervoor dat het uitdagend, leerzaam en leuk blijft!

Waarom is het leuk om voor Orange Otters te werken?

Orange Otters is hét bureau voor interne communicatie. Binnen het bureau werken enthousiaste en vakgedreven adviseurs. Als junior is het heel fijn om in zo’n werkomgeving terecht te komen.

Salima: Het kijkje in de keuken bij veel organisaties is erg leuk. Het is ontzettend leerzaam om mee te krijgen waar opdrachtgevers met interne communicatie tegenaan lopen. In mijn vorige baan zag ik maar één kant en één organisatie. Ik had alleen de theorie van school en die in de praktijk brengen vond ik erg lastig. Ik deed wat ik dacht dat goed was, maar was eigenlijk wel benieuwd naar wat nou wanneer werkt. Nu kan ik dat bij verschillende klanten ervaren. Daarnaast vind ik het waardevol om dingen vanuit het perspectief van de andere Otters te bekijken. Zowel inhoudelijk als op hoe je dingen aanpakt. Ik vind het heel fijn om feedback te krijgen en geven, om discussies te voeren en om samen te werken met mijn collega’s.