Contact EN

Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Een kijkje in het werk van junior Otters Salima en Evani

29 september 2022 Leestijd: 3 minuten

“Orange Otters, wat klinkt dat leuk!” In het afgelopen jaar hebben wij dat regelmatig gehoord als we vertelden over onze nieuwe baan. Heel eerlijk, dat was precies hetzelfde wat wij dachten toen we voor het eerst voorbij zagen komen. Maar hoe is het nu om voor de Otters te werken? Is het leuk? En zijn wij blij met de overstap die we maakten naar ‘the Otter side’? In deze blog nemen wij – Salima en Evani – je mee in de ervaringen die we hebben opgedaan in ons eerste half jaar.

Hoe zijn we binnengekomen bij Orange Otters?

Evani: Ik heb mijn afstudeeropdracht voor Orange Otters uitgevoerd. In een half jaar tijd heb ik onderzoek gedaan naar hoe er met behulp van interne communicatie draagvlak gecreëerd kan worden voor diversiteit en inclusie op de werkvloer. Mijn afstudeertijd is zo voorbijgevlogen en ik had het erg naar mijn zin bij Orange Otters. Toen mij een baan werd aangeboden kon ik deze dan ook niet snel genoeg accepteren!

Salima: Ik was aan het einde van mijn studie in dienst bij een grote organisatie. Ik had een interne communicatie functie met weinig sparringpartners in het vakgebied. Ik was daarom op zoek naar andere juniors die werken in interne communicatie. Op LinkedIn zag ik een Otter van dezelfde leeftijd in interne communicatie. Ik stuurde een berichtje om te contacten en ervaringen uit te wisselen. Ik kreeg een berichtje terug met de vraag of ik op zoek was naar een baan, want Orange Otters wilde er graag een junior bij hebben. Ik heb een aantal kennismakingsgesprekken gevoerd en binnen twee weken had ik een nieuwe baan! Ik heb er nog geen dag spijt van dat ik de overstap heb gemaakt naar bureauzijde en word heel blij van samenwerken in een team.

Wat voor soort werkzaamheden voer je uit als junior?

Als junior voer je veel verschillende werkzaamheden uit. Je ondersteunt en werkt samen met de medeotters voor verschillende opdrachtgevers. De verschillende werkzaamheden bestaan uit:

  • Samen met collega-Otters de interne communicatie verbeteren bij verschillende opdrachtgevers, zowel overheid als bedrijfsleven. We werken dus in teams en in co-creatie met de opdrachtgever.
  • Collega-Otters helpen bij projecten: interviews afnemen, vragenlijsten voorbereiden, workshops opzetten, verslagen maken.
  • Bijdrage leveren aan visie- en strategieontwikkeling voor interne communicatie en verandercommunicatie.
  • Plan van aanpak uitwerken voor inzet van communicatie en communicatietechnologie.
  • Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in het vak en kennis delen met opdrachtgevers, de andere Otters en je netwerk.

Wij voeren dus verschillende soorten werkzaamheden uit, hierdoor is er veel afwisseling in het werk. Dit zorgt ervoor dat het uitdagend, leerzaam en leuk blijft!

Waarom vinden we het leuk om voor Orange Otters te werken?

Orange Otters is hét bureau voor interne communicatie. Binnen het bureau werken 9 enthousiaste en vakgedreven adviseurs. Als junior is het heel fijn om in zo’n werkomgeving terecht te komen.

Salima: het leuke aan werken bij dit bureau vind ik het kijkje in de keuken bij veel organisaties. Het is zo leerzaam om te zien waar opdrachtgevers met communicatie tegenaan lopen. In mijn vorige baan zag ik maar één kant en één organisatie. Ik had alleen de theorie van school en die in de praktijk brengen vond ik erg lastig. Ik deed wat ik dacht dat goed was, maar was eigenlijk wel benieuwd naar wat nou wanneer werkt. Nu kan ik dat bij verschillende klanten ervaren. Daarnaast vind ik het waardevol om dingen vanuit het perspectief van de andere Otters te bekijken. Zowel inhoudelijk als op hoe je dingen aanpakt. Ik vind het heel fijn om feedback te krijgen en geven, om discussies te voeren en om samen te werken met mijn collega’s.

Evani: Ik vind het fijn om bij Orange Otters te werken, omdat het heel leerzaam is. Als net afgestudeerde is het interessant om de theorie die ik de afgelopen jaren op school heb geleerd in de praktijk uit te voeren. En juist ook om te zien hoe de praktijk verschilt van de theorie. Binnen het bureau is er veel ruimte voor mijn ontwikkeling en dat wordt ook gestimuleerd door de andere otters.

Wij werken dus met veel plezier voor Orange Otters.

 

Foto: Edwin Weers