Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only

Salima Kissami

Medior communicatieadviseur

Gedragsverandering vind ik fascinerend. Privé en in mijn werk. Niet zo gek dat mijn passie ligt in organisatieveranderingen. Een implementatie van een intranet, een cultuurverandering of een fusie? Van alle soorten verandering word ik blij. Waarom? Een succesvolle verandering draait voor mij om heel menselijke aspecten. Vanuit die gedachte geloof ik in het vormen van een advies en aanpak met medewerkers, waar ik oog houd voor onderlinge dynamieken, culturen, rituelen, historie en de koers die een organisatie vaart.

Trots op Utereg

Al als jonge tiener was ik verliefd op de stad: Utereg, m’n stadsie. En ja, als ik de Dom al zie van ver, voel ik me thuis. Een basis hebben doet me goed, ergens waar ik terug kan komen en mij veilig voel. In deze context klinkt dat logisch, terwijl ik vind dat juist dat in organisaties onderschat wordt. Het hebben van een basis geeft het vertrouwen dat je kan veranderen, hoe tegenstrijdig dat ook mag klinken. Zo staat er op mijn wensenlijstje om voor een tijd te vertrekken naar een warm, zonnig land. Vooral om fysiek uit mijn comfortzone te stappen, te ontdekken wat dat met mij doet en mij onder te dompelen in een andere cultuur. Dat ga ik doen vol vertrouwen, juist omdat ik weet waar mijn basis is waar ik op kan terugvallen.

Zorgzaam en behulpzaam

Het mooie aan gedragsverandering is dat iedereen er altijd mee bezig is. Onbewust of bewust. Ik vind dat mooi om te zien bij anderen. Waar ruimte is, ben ik graag van toegevoegde waarde in iemand z’n ontwikkeling. Het past daarom ook bij mij om te wonen in een Gemengd Wonen-complex. In onze buurt, waar een derde van alle buren dakloos is geweest, helpen we elkaar. Zo is bewezen dat een huis en sociale basis hebben de krachtigste elementen zijn om niet terug te vallen in het oude leven. Zelf krijg ik energie van het creëren van ontmoetingen, dus ben ik betrokken bij activiteiten en evenementen. Ook sta ik regelmatig met een bord eten of een gebakje bij mijn buren voor de deur en zij bij mij. Herken je wederom de parallel voor een succesvolle verandering?

Handige (digitale) Sally

Tijd is kostbaar, dus als iets makkelijker, sneller of geautomatiseerd kan dan heb je mij om. Tegelijkertijd houd ik daar wel altijd duurzaamheid bij in gedachten. Soms vind ik die balans nog wel eens lastig. In mijn werk vind ik dat al makkelijker. Communicatietechnologieën zijn belangrijker geworden door het thuiswerken – en de hoge noodzaak daarvan. Het testen van nieuwe systemen en deze technologieën mij eigen maken vind ik erg leuk en gaan mij goed af. In combinatie met mijn behulpzaamheid en interesse in gedragsverandering kan ik dan ook geheel mijn ei kwijt in het implementeren van nieuwe communicatiesystemen in organisaties én de adoptie daarvan.

Koffiecultuur

In mijn bijbaan heb ik mogen leren van de beste barista’s over het zetten en malen van koffie, latte art en koffiemachines. Koffie verbindt mensen. In veel culturen speelt koffie een rol, net als in organisaties. Het praatje bij de koffiemachine, solliciteren, afscheid nemen. Koffie is iets speciaals, schaars, uniek en universeel tegelijk. Dit typeert mijn liefde voor koffie. Ooit wil ik mijn passies kunnen combineren en samen met iemand een koffiezaak openen. Stoppen met het communicatievak zou ik verschrikkelijk vinden. Juist de combinatie houdt mij in balans.

Als Orange Otter inzetbaar voor:

  • (interim) communicatieadvies in interne- en verandercommunicatie;
  • adoptie van digitalisering;
  • contentcreatie voor interne communicatiemiddelen;
  • faciliteren van workshops en trainingen.