Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Achtste editie van het boek ‘Interne Communicatie’ feestelijk gelanceerd!

30 maart 2023 Leestijd: 3 min

Afgelopen week, 23 maart, overhandigde Huib Koeleman tijdens zijn boekpresentatie het eerste exemplaar van zijn boek ‘Interne communicatie’ aan Inés Plasmans-Levert, directeur Communicatie bij ProRail. Huib complimenteerde Inés dat ze bij ProRail bewust heeft ingezet om de basis van interne communicatie te verbeteren met het inzetten van een kwartiermaker.

Het was een goede bijeenkomst, waarin thema’s uit het boek centraal stonden, waaronder de veranderkleuren, de rol van de communicatieadviseur en engagement. Een van de opvallendste nieuwe aspecten van het boek is het Interne Communicatie Canvas. Dit Canvas biedt handvaten om zelf de strategische context van de interne communicatie in kaart te brengen.

De kracht van co-creatie

Tijdens de boekpresentatie kwam naast de inhoud van het boek ook de essentie van Orange Otters naar voren: werken vanuit co-creatie. De kracht van samenwerken, zowel met Otters als genodigden, stond centraal. Als medeoprichters heetten Michael en Roosmarijn iedereen welkom, waarna Salima, Eline en Evani Huib verrasten met prikkelende vragen over zijn boek. Huib nam aan de hand van de vragen iedereen mee in het schrijfproces, de thema’s in het boek en het IC Canvas. Salima bracht er nog extra energie in, door Huib over het podium te laten bewegen aan de hand van dichotomieën. Gaat je voorkeur uit naar eerste versie of achtste versie? Zelf schrijven of ChatGP inschakelen? Huib heeft de nodige meters gemaakt…

Daarna was het tijd om aan de slag te gaan. In een World Café gingen we in gesprek over drie interessante thema’s rondom interne communicatie: diversiteit & inclusie, de communicatieadviseur van de toekomst en het bevorderen van betrokkenheid. Door met alle aanwezigen over IC-thema’s te sparren in het World Café, elke tafel onder leiding van een Otter, kwamen we tot interessante nieuwe inzichten en ideeën. Zo eindigde een van de tafels met het idee om medewerkers anoniem met tegenpolen te laten chatten, om zo middels interne communicatie diversiteit en inclusie te bevorderen.

Fotografie Rein Wieringa

Onze Otters zijn van meerdere markten thuis, zoals je eerder wellicht het blog las van Sander over zijn passie voor koken, zo maakt Roosmarijn graag muziek. De bijeenkomst werd feestelijk afgesloten met de Brassberries, de band van Roosmarijn.

Benieuwd naar het boek?

Het was fijn om Huib en zijn nieuwe boek in het zonnetje te zetten en samen met de Otters en onze relaties de kracht van samenwerken aan het licht te brengen.

Lees alles over de nieuwe versie van het boek ‘Interne Communicatie’.