Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle blogs

‘De weg naar echte inclusieve en diverse organisaties’, artikel in C van Logeion

24 februari 2022 Leestijd: 4 minuten

“Een diverse en inclusieve maatschappij heeft bedrijven en organisaties nodig die ook echt divers en inclusief durven en willen zijn. Dat is een mooi en noodzakelijk doel. Een doel waar we allemaal aan moeten werken. De afdeling Communicatie kan daarin een cruciale rol spelen, zo betogen Marisca Kensenhuis en Huib Koeleman.

Het kabinet Rutte-IV is een stap in de goede richting: eindelijk een kabinet met evenveel vrouwen als mannen. “Maar kijk op sociale media hoe de vrouwelijke bewindslieden afgezeken worden. Dan moet je concluderen dat we nog steeds ouderwets en seksistisch zijn in dit land”, begint Koeleman met een zucht. “Sigrid Kaag kiest volgens kranten ‘voor de macht’ nu ze minister van Financiën en vicepremier is geworden. Zulke woorden schrijven ze echt niet bij een man. Dit is dus de staat van ons land op het gebied van inclusie en diversiteit. En dan zitten we enkel nog op het zo bekende vlak van mannen.”

Het communicatiemagazine C van Logeion interviewde Huib Koeleman en Marisca Kensenhuis over de rol van communicatie in divers en inclusief durven en willen zijn. Nieuwsgierig naar het interview? Lees het gehele artikel via de volgende PDF: “De weg naar écht diverse en inclusieve organisaties: Wees je bewust van de remmende factoren”.