Contact EN

Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
alle trainingen en cursussen

Vakimpuls diversiteit en inclusie

Wanneer29 april 2021

Waaronline

Kostenpm

Aantal plaatsenvrij

Veel organisaties proberen in hun communicatie-uitingen meer diversiteit te laten zien. Toch is dat in de praktijk soms moeilijker dan het op papier lijkt. In Nederlandse TV-programma’s zien we weinig mensen met een andere achtergrond. Algoritmen bij de belastingdienst blijken bepaalde groepen achter te stellen. Ook is er nog steeds sprake van een glazen plafond. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor LHBT-ers of mensen met een andere culturele achtergrond. In dit webinar krijg je handreikingen om de inclusiviteit te vergroten. We beginnen daarbij met interne communicatie.

Voor veel organisaties zijn diversiteit en inclusie speerpunten in het HR-beleid. Deels vanuit een moreel gevoelde verplichting. Maar vooral omdat men zich realiseert dat een diverse en inclusieve organisatie beter functioneert. Er is (meer) ruimte voor verschillende inzichten en meningen en medewerkers voelen zich meer verbonden en gewaardeerd. Maar hoe pak je het streven naar diversiteit en inclusie structureel aan? Hoe communiceer je erover? En: hoe krijg je managers en medewerkers hierin mee?

In het webinar ‘Werken aan diversiteit en inclusie’ nemen Huib Koeleman en Marisca Kensenhuis je mee langs de cruciale stappen. Van het creëren van bewustwording, het met elkaar erover praten en het voorbeeldgedrag van leidinggevenden tot een check op de structuren en systemen in de organisatie: wat houdt inclusie tegen? Vanzelfsprekend met veel aandacht voor de interne communicatie rondom diversiteit en inclusie: inspiratie voor campagnes, aandacht voor het gebruik van woord en beeld etc.

In het webinar komen de volgende zaken aan de orde:

  • Voorbeelden van diverse campagnes: waar werkt het en waar niet
  • Hoe divers is jouw organisatie? Een spiegel!
  • Waarom wij-zij denken heel, logisch is
  • Tips hoe je als organisatie diversiteit en inclusiviteit kunt bevorderen
  • En ja… het schuurt
  • Reflectie: wat kan de beroepsvereniging doen