Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Vacature communicatieadviseur digitale communicatie (medior)

21 november 2023 Leestijd: 2 minuten

Ben jij die communicatieprofessional die geboeid is door de mogelijkheden van communicatietechnologie, zoals ChatGPT, Teams, SharePoint en andere tools? Wij zijn op zoek naar een adviseur die een brug kan slaan tussen interne communicatie en innovatie van communicatietechnologie. We zoeken een adviseur die niet alleen digitale communicatiemiddelen naar een hoger niveau tilt, maar ook bedreven is in het begeleiden van mensen bij de adoptie van deze technologieën. Zo kun jij een concrete bijdrage leveren aan het succes van onze klanten.

Nieuwsgierig naar je nieuwe baan als bij Orange Otters? Lees dan verder!

Solliciteer direct

Wat ga je doen?

 • Adviseren over en implementeren van interne communicatietechnologieën, waarbij Microsoft 365 vaak een sleutelrol speelt.
 • Organisaties helpen om strategische keuzes te maken voor overzicht op alle communicatiekanalen
 • Analyseren van gebruikersgedrag en -feedback om de gebruikerservaring te optimaliseren en adoptie te bevorderen.
 • Organiseren en leiden van workshops en trainingssessies om vertrouwen en kennis bij gebruikers op te bouwen. We werken in teams en het liefst in co-creatie met de opdrachtgever.
 • Voortdurend samenwerken met Communicatie, IT -en HR-teams om zowel technische als menselijke aspecten van verandering te synchroniseren.
 • Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in het vak en kennis delen met opdrachtgevers, de andere Otters en je netwerk.

Hoe ziet je werkdag bij Orange Otters eruit?

Het is maandag, je begint de dag met een online weekstart. Je hoort van je collega’s hoe hun weekend was, waar ze komende week mee aan de slag gaan en of ze nog hulpvragen hebben. Dan heb je intern overleg met je Otterteam over je opdracht bij een onderwijsinstelling. Is de infographic voor kanaalsturing nu compleet en klaar voor gebruik? Daarna bereid je een focusgroepsessie voor, vanmiddag bij een groentezadenveredelaar. Tussendoor spar je met een collega-Otter over de mogelijkheden van ChatGPT4 voor analyse en het genereren van beelden. Na de lunch neem je de trein naar Enkhuizen en maak je kennis met 10 medewerkers die meedoen aan de focusgroep over vernieuwing van hun digitale communicatieplatform. Dat levert een schat aan informatie op over wat er leeft en welke wensen ze hebben voor betere interne communicatie en welke technologie daarbij aansluit. Nadat je de laatste berichten van vandaag op Teams hebt gezet, mag je computer uit. Wat een lekkere werkdag! 

Over Orange Otters

Orange Otters is hét bureau voor interne communicatie. We zijn een team van z’n 10 enthousiaste, vakgedreven adviseurs in slimme interne communicatie. Wij geloven dat interne communicatie de sleutel is voor meer betrokkenheid. Want betrokken medewerkers presteren beter en werken met meer plezier. We zorgen voor een frisse blik. We geloven in de sterke combinatie van persoonlijke verbinding en online tools, zeker nu steeds meer mensen hybride werken. Wat maakt Orange Otters anders dan andere bureaus? Wij onderzoeken écht wat mensen beweegt, wat hun drempels en drijfveren zijn. Zo begeleiden we organisaties bij het oplossen van hun vraagstukken. Bekijk ook de leuke projecten die we doen.

Wie ben jij?

De bureauwereld past bij je, je kunt makkelijk schakelen, overtuigend adviseren en je raakt snel vertrouwd met verschillende organisaties en sectoren. Je herkent jezelf in onze aanpak en je staat te trappelen om jezelf en Orange Otters verder te ontwikkelen. Ook voldoe je aan deze eisen:

 • Je hebt 3 tot 6 jaar relevante ervaring in (online) communicatie, ICT of marketing.
 • Je hebt affiniteit met, en actuele kennis van communicatietechnologie, en je vindt het leuk om technologie begrijpelijk te maken voor iedereen binnen een organisatie.
 • Je bent analytisch, onderzoekend en je kunt complexe informatie helder presenteren.
 • Afgeronde hbo- of wo-opleiding (Communicatie, Marketing, Verandering, Bedrijfskunde, Organisatiekunde of andere relevante opleiding);
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal

Wat bieden wij jou?

 • Een goed salaris (€3500-€4700), afhankelijk van je ervaring.
 • Flexibiliteit met een fijne werkplek in Amsterdam en mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een plek om te groeien. We ondersteunen je ambities met mooie doorgroeimogelijkheden.
 • Met een ruim opleidingsbudget (tot €3500 per jaar) en een mentorprogramma investeren we in jouw ontwikkeling.
 • Een kans om te werken met een divers klantenportfolio dat zich uitstrekt van de publieke sector tot het bedrijfsleven, zoals De Politie, Hogeschool van Amsterdam, Kindertelefoon, Waterschap, ProRail, Gemeente Amsterdam en Enza Zaden
 • Een baan waar je echt impact kunt hebben op de interne communicatie van onze klanten.
 • En hopelijk een onvergetelijke tijd!

Solliciteren

Solliciteer nu en begin aan een avontuur waar jouw passie voor communicatie en technologie de toekomst van interne communicatie vormgeeft! Zie jij jezelf als nieuwe adviseur bij Orange Otters? Fantastisch! Stuur ons je CV en motivatiebrief, waarin je in ieder geval deze vragen beantwoordt:

 • Wat zoek je in je werk en wat is je motivatie voor Orange Otters?
 • Wat verwacht je van ons?
 • Wat zou je willen leren? En wat kan je ons leren?

Stuur je CV en motivatiebrief via het formulier, ter attentie van Michael Meyer. Ook voor vragen over de functie kun je bij Michael terecht via michael@orangeotters.nl of 06 229 757 99.

Sollicitatieprocedure

Op basis van jouw brief en een eerste telefonisch contact plannen we 2 gespreksrondes bij ons kantoor in Amsterdam. Bij het tweede gesprek krijg je een opdracht mee om jezelf te presenteren met een vakinhoudelijk onderwerp. Daarnaast vragen we je om een persoonlijkheidstest te doen. Heb je de baan? Gefeliciteerd! We verwelkomen je dan graag in ons team. Wij kijken uit naar je sollicitatie!