Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Terugblik op één jaar bij Orange Otters

1 november 2016

1 november 2016, Orange Otters bestaat één jaar! Naast dit jubileum voor Orange Otters, betekent dit ook dat ik nu precies één jaar in dienst ben bij Orange Otters. Een mooie gelegenheid om eens terug te blikken hoe het afgelopen jaar bij Orange Otters is bevallen. Want in wat voor werkomgeving kom je eigenlijk terecht wanneer je als junior communicatieadviseur begint bij een nieuw opgericht adviesbureau?

Hoe ervaar ik werken bij Orange Otters?

Het afgelopen jaar is voor mij voorbijgevlogen. Vanaf dag één werd ik meteen in het diepe gegooid. Learning by doing is zeker het credo bij Orange Otters. Van een onderzoek uitvoeren naar organisatiecultuur en social intranet, tot leren hoe je een website vormgeeft en inricht, een nieuwe communicatiestrategie ontwikkelen of een change management plan opstellen en uitvoeren voor een grote multinational. Never a dull moment! Geen dag is hetzelfde en vaak kan ik aan het begin van de week nog totaal niet voorspellen wat er op mijn programma staat. Heerlijk verrassend en divers dus. Toen ik laatst aan een vriend uitlegde uit hoeveel mensen ons bureau bestaat en hoe dat precies werkt, vroeg hij: “Vind je dat dan niet vervelend, drie bazen?!” Ik besefte me dat dit technisch gezien wel zo is, maar dat dit oprecht niet zo voelt. Ik zie het meer als ergens werken waar ik drie mentoren heb, wat voor mij als starter juist als een zegen voelt. Ik krijg de mogelijkheid om mee te draaien met super interessante opdrachten, en daarbij ook nog eens te leren van adviseurs die al jaren in het vak zitten.

Hoe ervaar ik werken bij een beginnend adviesbureau?

Het afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest om Orange Otters samen vorm te geven. Leuk? Zeker! Spannend én soms wat chaotisch? Ook dat 😉 Het is ontzettend interessant om te zien hoe een nieuw adviesbureau wordt opgezet en hoe we samen langzaamaan iets nieuws creëren. Het is daarbij wel een uitdaging gebleken om als één bureau te functioneren als je vaak alle vier op verschillende opdrachten zit. Nadenken over positionering is soms lastig, maar ook leerzaam. Het leuke vind ik dat er bij een beginnend bureau veel ruimte is voor nieuwe ideeën en initiatieven. En net zo goed voor veel lol samen. Ook is er over het algemeen veel ruimte voor vrijheid en flexibiliteit, wat ik erg waardeer. Laatst vroeg mijn opdrachtgever wat jonge mensen tegenwoordig het belangrijkst vinden in hun werk. Mijn antwoord? Eigen verantwoordelijkheid, beoordeeld worden op resultaat in plaats van aanwezige uren, flexibiliteit, uitdaging en vooral een prettige werksfeer. Allemaal zaken die ik vind bij Orange Otters.

Al met al kijk ik met groot plezier terug op dit leerzame jaar. Enerzijds vanwege de professionele ontwikkeling die ik heb doorgemaakt, anderzijds ook zeker vanwege het gezellige jaar met de andere Otters. Heel leuk om het komende jaar met elkaar verder vorm te geven aan Orange Otters. Ik ben benieuwd waar we over een jaar staan!

Geschreven door Puck Isfordink