Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle trainingen en cursussen

Masterclass Leiderschapscommunicatie van nu [vol – reservelijst open]

Wanneer28 mei 2024

WaarAtelier300c, Amersfoort

Kosten€130,- (voor leden van Logeion)

Aantal plaatsen30

In de masterclass ‘Leiderschapscommunicatie van nu’ nemen Michael Meyer en Lisa Kortekaas van Orange Otters verandercommunicatie je mee in de communicatieskills voor de leiders van nu. Van controle naar vertrouwen geven: welke leiderschapscommunicatie is dan nodig? Hoe bouw je aan veiligheid, zorg je voor inclusie en een sfeer waarin signalen en betere ideeën altijd gedeeld kunnen worden? Aan het eind van deze masterclass weet jij van de communicatieskills die moderne leider in zijn of haar kracht zet.

Wanneer:

 • Dinsdag 28 mei 2024
 • De inloop is om 13:30. Programma start om 14.00 en eindigt om uiterlijk 18.00 uur.

Meld je hier aan

Wat ga je doen in deze masterclass

 • Het leiderschapslandschap anno 2024;
 • Het belang van luisteren in organisaties en waarom dit vaak mislukt;
 • De kracht van feedback in organisaties en hoe dit een organisatie tot leven brengt;
 • Hoe je psychologische veiligheid stimuleert via de leider;
 • Hoe je tegenspraak organiseert voor een inclusievere werkplek;
 • Het belang van een organisatiekompas als morele richting in je werk;
 • En hoe je zorgt dat dit kompas ook echt tot leven komt.

Voor wie

 • Je bent een communicatieprofessional die werkt in interne communicatie, organisatieontwikkeling, HR- of leiderschapstrajecten. Of geeft zelf leiding aan een team.
 • Je adviseert, faciliteert en creëert in je rol voor sterkere samenwerkingen en leiders van je organisatie.
 • Je vraagt je af hoe het kan dat de energie in je organisatie soms zo negatief, traag en energieslurpend is. En hoe je daar als adviseur verandering in kan brengen.
 • Verdiepende informatie

  Wat is een goede leider? De topper van toen is de bullebak nu. Vandaag hebben we hooggespannen verwachtingen van leidinggevenden. We verwachten een duidelijke visie, maar ook ruimte voor dialoog. We willen heldere kaders en tegelijkertijd ruimte voor feedback. We verwachten goede gesprekken, maar wel op een veilige manier. Mensen willen een gedreven leider met een moreel en richtinggevend kompas in de hand. Maar ja, hoe krijg je dat allemaal voor elkaar?

  Verbindende leiderschapscommunicatie helpt. Een missie delen als magneet voor medewerkers om aan bij te dragen. Echt oprecht luisteren naar wat er speelt in de organisatie en daarop inspelen. Of als teamleider zorgen voor inspirerend en inclusief overleg. Open leiderschapscommunicatie is de smeerolie in teams.

  Leiderschap heeft inmiddels meer dan ooit ook te maken met ethische vragen: wat wil ik achterlaten in de wereld? Voor wie ben ik er als leidinggevende? Hoe vul ik deze complexe rol in? Het vergt nieuwe skills om teams te laten excelleren én aan de opgelegde taken te voldoen. Maar wat komt in de plaats van controle? Wat is nodig om vertrouwen te geven? Hoe betrek je de medewerkers en zorg je dat iedereen aan bod komt, feedback door de organisatie stroomt, en de werksfeer zo veilig is dat het zorgt voor nieuwe energie en sterkere resultaten?

 • Programma

  13.30 – 14.00 Inloop met koffie en thee
  14.00 – 15.30 Masterclass deel 1
  15.30 – 16.00 Pauze
  16.00 – 17.30 Masterclass deel 2
  17.30 – 18.00 Napraten met een drankje

 • Docenten

  Lisa Kortekaas is communicatieadviseur bij Orange Otters verandercommunicatie. Lisa stimuleert sterke samenwerkingen in organisaties. Via goede gesprekken stimuleert Lisa het bewustzijn van jezelf en het effect op de organisatie. Zij helpt directieteams en teamleiders in het bereiken van hun volle potentie in hun communicatie. Met inzichten uit Regenerative Leadership, groepsdynamiek en Deep Democracy, organisatiecultuur, communicatiewetenschappen, veranderkunde en de natuur.

  Michael Meyer is medeoprichter van Orange Otters verandercommunicatie, zijn drijfveer is organisaties beter te laten functioneren. Goede interne communicatie is de sleutel voor betrokkenheid, samenwerking en excellerende teams. Voor dat laatste richt Michael zich in zijn werk voor vele organisaties op leiderschapscommunicatie: het begeleiden van leiders en directies bij het verbeteren van leiderschapscommunicatie-skills.