Contact EN

Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
alle trainingen en cursussen

Webinar: strategieën en technieken voor gedragsbeïnvloeding (wegens succes herhaald)

Wanneer23 november 2021

Waaronline

KostenGratis voor Logeion-leden

Aantal plaatsen75

Dit webinar maakt deel uit van een nieuwe reeks webinars van het Centrum Strategische Communicatie, de zogenaamde CSC Webinars.Het thema communicatie en gedrag is niet nieuw. Het aloude trio ‘kennis-houding-gedrag’ maakt al sinds mensenheugenis deel uit van het instrumentarium van de communicatieprofessional. Maar gedragsverandering is complexer dan dat: er zijn meer factoren die invloed hebben op gedrag. Vanuit de wetenschap is er veel bekend over gedrag van mensen. Maar hoe pas je al die wetenschappelijke kennis toe in praktijk?

In dit webinar maak je kennis met CASI. CASI staat voor Communicatie Activatie Strategie Instrument. Het model dat door de overheid veel wordt gebruikt. Je hoort meer over de wetenschappelijke inzichten die eraan ten grondslag liggen, hoe het model in elkaar zit en hoe het in de praktijk wordt toegepast, binnen en buiten de overheid. Deze middag geven Bas van den Putte, Michael Meyer en Nick van Gaalen een minicollege en delen zij hun ervaringen. Christian Burgers geeft na afloop zijn reflectie op de minicolleges.

Tenslotte ga je zelf aan de slag met de methodiek aan de hand van een casus onder leiding van collega’s die zelf hebben gewerkt met de methodiek.

Sinds 2011 wordt bij de overheid gewerkt met het CASI-model als communicatie moet bijdragen aan gedragsverandering. Dit instrument is gebaseerd op inzichten uit de sociale wetenschappen. Deze zijn verzameld in literatuurstudies en vertaald naar de praktijk in CASI. Het model krijgt regelmatig een update. Inmiddels is de zesde versie beschikbaar.

Er is plaats voor 75 deelnemers. Schrijf je nu in, want vol=vol!

Klik hier voor meer informatie en inschrijven!