Contact EN

Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only

Sander Dorst

Communicatieadviseur met passie voor data

Van jongs af aan hou ik van cijfers: wiskunde was mijn beste vak en ik verdiende een zakcentje door hier bijles in te geven. Tijdens mijn studie, Communicatie en Beïnvloeding, leerde ik hoe ik cijfers kan combineren met dat andere waar ik zo van hou: communicatie. Data en communicatie zijn een goede combinatie, al ziet nog niet iedereen dat. Mijn missie? Communicatieprofessionals enthousiasmeren over de mogelijkheden van data in het communicatievak.

Enthousiast en rationeel

Na mijn afstuderen ben ik met een frisse blik toegetreden tot het communicatie-werkveld. Mijn interesse voor data is groot. Ik ben de data-otter in de vijver. Het is mijn doel om iedere dag iets nieuws te leren, en tot nu toe is dat goed gelukt. Mijn enthousiasme en leergierigheid worden niet in de weg gestaan door mijn andere eigenschappen; rationaliteit en nuchterheid. Ik kijk ernaar uit om nog meer te leren en hoop me snel te ontwikkelen tot een volwaardig communicatieadviseur.

Netwerkanalyse Sander Dorst

Netwerken

Een van de instrumenten die ik inzet is de sociale netwerkanalyse. Op basis van data uit verschillende bronnen maak ik visuele weergaven van netwerken. Deze weergave maakt data begrijpelijk, en leidt vaak tot verrassende inzichten. Benieuwd geworden? Lees dan hier mijn blogs over het onderwerp.

Reizen

Graag verleg ik mijn grenzen door mooie reizen te maken. Azië heeft mijn hart gestolen, maar ook dichter bij huis heb ik een hoop moois gezien. De laatste reis? Met de trein van Athene terug naar het mooie Utrecht.

Als Orange Otter inzetbaar voor:

  • Interim communicatieadvies in interne- en verandercommunicatie;
  • Interne-communicatieonderzoek;
  • Het uitvoeren van sociale netwerkanalyses;
  • Begeleiden van workshops en trainingen.