Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only

Sander Dorst

Communicatieadviseur

Samen vooruit! Deze twee woorden kenmerken zowel mijn werkwijze, als mijn persoonlijkheid. Het in gang zetten van beweging drijft mij als communicatieadviseur. Het liefst samen én in de goede richting natuurlijk.

De afgelopen jaren heb ik dit bij verschillende verandertrajecten gedaan, onder andere bij: ProRail, de gemeente Amsterdam, de Vlaamse Overheid en verschillende ministeries.

Handen uit de mouwen bij de opening van het nieuwe HvA gebouw: het Jakoba Mulderhuis

Strategisch én hands-on

Goede (interne) communicatie begint met een goede strategie. Wat wil je bereiken en op welke manier kun je dat het beste doen? Als het even kan, neem daar goed de tijd voor. Zo weet je zeker dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Maar sóms heb je die tijd simpelweg niet. In dat geval zet ik snel een interne communicatiestructuur op, in lijn van de strategie of het beleid. Zo kunnen medewerkers toch de juiste informatie vinden of het juiste aanspreekpunt benaderen. Het geeft een kick om in korte tijd van niets naar íets te gaan.

Samen vooruit!

Waar ik écht energie van krijg, is het in gang zetten van beweging. Wanneer een project vastzit, vind ik het heerlijk om aan te haken. In korte tijd weet ik de juiste mensen te vinden, maken we met elkaar een (communicatie)plan en gaan we aan de slag. Dus, zit je in een verandering en ben je te laat begonnen met mensen aanhaken? Schouders eronder en toch met elkaar aan de slag! Je zult ervan versteld staan wat je in korte tijd kunt bereiken.

Bovendien staat een vraagstuk niet op zichzelf, maar hangt het vaak samen met andere vraagstukken. Ik denk in samenhang en netwerken, om zo tot de echte kern van het probleem te komen. Heb je het echte probleem gevonden? Dan kun je dat vaak niet alleen oplossen, maar heb je daar anderen voor nodig. Denk aan ICT, HR of een MT. In organisaties heb ik snel door wie waarbij moet worden aangehaakt om het optimale resultaat te bereiken. Het cliché is in mijn ogen niet voor niets een cliché: alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Sander geeft lezing op communicatiecongres over netwerken.

Kennis delen is vermenigvuldigen

Ik hou van onderzoek en data. Ik voel me als een vis in het water wanneer ik uitdagingen en verbindingen vast kan leggen in cijfers. Surveys, interviews, netwerkanalyse of focusgroepen, laat ze maar aan mij over. Het grootste voordeel van onderzoek? Advies wordt onderbouwd door feiten en resultaat wordt meetbaar. Een mooie basis om op verder te bouwen.

Mijn liefde voor het meetbaar maken van communicatie vind ik belangrijk om te delen met vakgenoten. Twee keer per jaar geef ik een vakimpuls via vakvereniging Logeion. Ook coach ik andere communicatieadviseurs om hen te versterken in hun werk. Ook hiervoor geldt: samen vooruit!

Sande Dorst mud race: samen vooruit (of in dit geval omhoog)!

Sander in beweging

Naast beweging (creëren) op het werk, ben ik in mijn vrije tijd ook constant in beweging. Ik ben vaak in de sportschool, op het volleybalveld en op de squashbaan te vinden, en een paar keer per jaar loop ik een obstacle run. Daarnaast vind je me vaak in de keuken. Uitgebreid koken en verschillende ingrediënten samen één complementair geheel laten worden… fantastisch! Tot slot reis ik graag. Mijn laatste reis ging naar de Azoren, een verborgen parel in het midden van de Atlantische oceaan. Echt een aanrader!

Als Orange Otter inzetbaar voor:

  • Interim communicatieadvies in interne- en verandercommunicatie;
  • Interne-communicatieonderzoek;
  • Het uitvoeren van sociale netwerkanalyses;
  • Begeleiden of geven van workshops en trainingen.