Social intranet advies en implementatie

Een nieuw (social) intranet

Een nieuw intranet biedt veel mogelijkheden. Het kan als platform voor samenwerking dienen en de interne communicatiekracht van de organisatie versterken. Maar dat gaat niet vanzelf. Voor het invoeren van een social intranet begeleiden wij voor jouw organisatie graag de selectie van het platform en de invoering ervan. We geven inspiratiesessies voor directie, management en gebruikers.

Selectie social intranet

Voor de selectie van een (social) intranet helpen we je te bepalen wat ermee bereikt moet worden. In een quick scan inventariseren we met betrokkenen de communicatievisie, in relatie tot de ontwikkelingsagenda techniek en gebruikerswensen. Op basis daarvan inventariseren we met het team de belangrijkste functionele en technische eisen en beginnen we met het selecteren van de meest geschikte oplossingen. We tonen daarvoor het aanbod en laten praktische voorbeelden zien. Samen kiezen we de best passende partijen om hen uit te nodigen, waarna de daadwerkelijke selectie volgt. De interactieve aanpak zorgt voor een goede en gedragen keuze.

Implementatie social intranet

Voor de invoering begeleiden we het project en helpen we de juiste stappen te zetten. We brengen kennis mee van techniek, inhoud en verandercommunicatie. We baseren ons waar mogelijk op onderzoek en social analytics. Een eigen social intranet onderzoek leerde ons bijvoorbeeld dat ondanks het sociale karakter door medewerkers toch nog veel naar voorbeeldgedrag van leidinggevenden wordt gekeken. We hebben daarvoor leiderschapsimpulsen ontwikkeld.

Meer weten? We praten graag verder: Mail ons, bel 020 3697290 of kom op de koffie!

Relevante projecten