Contact EN

Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Van connectieverzoek tot Orange Otter – Dana stelt zich voor

8 februari 2021 Leestijd: 3 minuten

De afgelopen zes maanden bevond ik mij in de virtuele communicatie-studiebanken tijdens mijn minor Verandermanagement & Interne communicatie. Tijdens deze minor werd ingezoomd op communicatie met de medewerker, veranderingen bij organisaties en het verband hiertussen. Erg interessant, zeker in deze tijd waarin bijna heel Nederland thuiswerkt en waarbij goede interne communicatie een grote rol speelt. Een groot onderdeel van de minor waren de veranderkleuren van De Caluwé en Vermaak, aangevuld door Huib Koeleman. Ik vond dit enorm interessant en heb Huib een connectieverzoek op LinkedIn gestuurd. En nu zit ik hier, als afstudeerstagiair bij Orange Otters!

Wie is Dana?

Dat is dus hoe ik bij Orange Otters terecht ben gekomen. Maar wie ben ik verder? Mijn naam is Dana en ik ben een 21-jarige communicatiestudente aan de Hogeschool Rotterdam. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar en ik hoop na mijn afstudeeronderzoek bij Orange Otters dan ook klaar te zijn met mijn opleiding. Inmiddels woon ik alweer drie jaar in het mooie Rotterdam, maar ik ben geboren en getogen in Middelharnis op het eiland Goeree-Overflakkee. Leuk feitje: van jongs af aan riep ik al dat ik ‘als ik groot was’ in de stad ging wonen, en dat is ook precies wat ik heb gedaan.

In mijn vrije tijd ben ik regelmatig in de sportschool te vinden. De sport die ik beoefen is powerlifting, met als doel steeds een stukje sterker te worden. Daarbij heb ik ook een coach die mij helpt met training, voeding, mindset en lifestyle. Maar dat ik over het algemeen gezond leef, betekent niet dat ik niet van lekker eten houd! Mij mag je altijd wakker maken voor goede, Zwitserse kaasfondue of verse lasagne. Dat brengt mij ook gelijk op mijn andere hobby: wintersport. Al van jongs af aan sta ik op de ski’s en snowboarden krijg ik ook steeds beter onder de knie. Hopelijk mogen we snel weer richting de Alpen!

Als Orange Otter voor ProRail

Een steeds groter wordende passie van mij is interne communicatie. Zoals al eerder genoemd heb ik tijdens mijn minor een uitgebreide introductie gekregen binnen het vakgebied. Ik merkte dat ik steeds enthousiaster werd. Wat is dan een mooiere kans dan bij een organisatie als Orange Otters? Samen met Huib en Sander ben ik tot een mooie opdracht voor opdrachtgever ProRail gekomen. ProRail wil blijven verbinden, verbeteren en verduurzamen en hiervoor is vervanging van het huidige beveiligingssysteem ATB nodig: ERTMS. Heel ProRail zal dit merken en dit zou vragen op kunnen roepen onder medewerkers. Het is dus belangrijk dat alle medewerkers het verhaal en de reden voor deze verandering begrijpen. Mijn onderzoek zal zich richten op hoe ProRail interne communicatie kan inzetten om de medewerkers te laten ervaren wat ERTMS inhoudt en voor hen betekent, om zo bewustwording te realiseren. In mijn ogen een mooi vraagstuk en ik heb er dan ook heel veel zin in om hiermee aan de slag te gaan!

Groeien als professional

Aan het einde van deze periode wil ik een mooi einddocument opleveren, waar Orange Otters, ProRail, mijn opleiding en natuurlijk ikzelf trots op kunnen zijn. Ik hoop te groeien als communicatieprofessional, maar ook als persoon, en klaar te zijn voor het ‘echte leven’. Maar zoals ik het nu ervaar moet dat helemaal goed komen! Lijkt het je leuk om met me in contact te komen? Stuur me een berichtje (of connectieverzoek 😉) op LinkedIn, of een mailtje naar dana@orangeotters.nl. Wie weet wat er uit komt!