Contact EN

Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Stagiair interne communicatie en diversiteit (m/v/x) gezocht

8 november 2021 Leestijd: 2 minuten

Je start als stagiair interne communicatie en diversiteit (m/v/x) je laptop op en neemt deel aan de dagstart met je Otter-collega’s. Er gebeurt een hoop binnen de organisatie en daar krijgt iedereen energie van! Met je kop koffie naast je is het vervolgens tijd om aan de slag te gaan. Er staan interviews gepland in je agenda. Je voert namelijk een eigen onderzoek uit naar diversiteit en inclusie op de werkvloer. Dat wordt gaaf! Aan het einde van de dag deel je nog een mooie mijlpaal binnen je onderzoek en aan ‘likes’ op je bericht geen gebrek. Iedereen bij Orange Otters is trots op je progressie! Lijkt dit je wat? Lees dan vooral verder!

Over Orange Otters

Orange Otters is hét bureau voor interne communicatie. We zijn specialist in slimme interne communicatie. Omdat hierin de sleutel ligt voor hogere betrokkenheid in organisaties en teams, ook – of juist – bij verandering. We zorgen voor een frisse blik. Ons uitgangspunt is: interne communicatie en kennisuitwisseling passen bij de organisatie én bij de medewerkers. Of het nu gaat om bevorderen van dialoog of het optimaliseren van een social intranet. We geloven in de sterke combinatie van persoonlijke verbinding en online tools. En in maatwerk, want elke organisatie en elke vraag is anders. Ons kantoor is in Amsterdam, maar we werken veel hybride vanuit huis of andere locaties.

Wat houdt de opdracht in?

Per februari zijn we op zoek naar een gedreven stagiair interne communicatie en diversiteit, die zich graag wil verdiepen in ons vakgebied. Onder begeleiding loop je mee met projecten en voer je een eigen onderzoek uit. Een onderzoek naar interne communicatie, diversiteit en inclusie op de werkvloer. Het valt namelijk niet altijd mee om iedereen te bereiken en om betrokkenheid in organisaties te creëren, waarbij iedereen zichzelf kan zijn. Hoe zorgen we dat mensen met diverse culturele achtergronden, geloven, LHBTQ-ers, om maar eens wat aspecten te noemen, zich thuis voelen? Diversiteit en inclusie zijn belangrijke pijlers voor het creëren van betrokkenheid. We zijn hier voortdurend mee aan de slag. Dit vormt dan ook onze uitdaging: hoe kunnen we zorgen dat iedereen zich optimaal betrokken voelt in de interne communicatie? Tijdens deze stage bijt jij je je hierin vast (lees ook deze blog over het onderzoek bij de Rijksoverheid).

Over de precieze invulling van jouw stageperiode kunnen we uiteraard samen in gesprek gaan. We bieden graag voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en bewegen daarin mee met jouw persoonlijke leerdoelen, initiatieven en ideeën.

Wie ben jij?

Naast dat je jezelf herkent in onze aanpak en staat te trappelen om jezelf en Orange Otters verder te ontwikkelen, voldoe je aan de volgende voorwaarden. Je…

 • …volgt een relevante HBO- of WO-opleiding (in de richting van Communicatie, Veranderkunde of HRM);
 • …hebt affiniteit met diversiteit en inclusie;
 • …zoekt per februari 2022 een afstudeeropdracht voor 4-6 maanden;
 • …bent een enthousiast persoon, initiatiefrijk en analytisch ingesteld;
 • …bent niet bang om je eigen onderzoek te starten;
 • …bent leergierig en in staat theorie te koppelen aan de praktijk;
 • …bent uiteraard dol op Otters 😉.

Wat verder belangrijk is

Als je in deze rol bij ons aan de slag gaat dan kan je o.a. het volgende van ons verwachten:

 • Voldoende ruimte voor eigen initiatieven en goede ideeën;
 • Tools voor een ergonomische werkplek, zowel thuis als op kantoor;
 • Een bruto stagevergoeding van €500,- per maand (op fulltime basis);
 • Goede ondersteuning en support om het beste uit je stageperiode te halen;
 • Een onvergetelijke tijd!

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden en zie jij jezelf in deze rol van stagiair interne communicatie en diversiteit? Fantastisch! Stuur ons je CV en geef in jouw motivatiebrief in ieder geval antwoord op de volgende 3 vragen:

 • Wat zoek je in een stage en wat is je motivatie om bij Orange Otters aan de slag te gaan?
 • Wat verwacht je van ons? En wat zou je willen leren?
 • Welke eisen stelt je opleiding?

Solliciteer direct

Sluitingsdatum: donderdag 9 december

Wat kun je verwachten van de sollicitatie?

We reageren uiterlijk dinsdag 14 december op je sollicitatie. De gesprekken zullen vervolgens online plaatsvinden op woensdag 15 of donderdag 16 december.

Wij kijken uit naar je sollicitatie!