Contact EN

Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Pasta carbonara en interne communicatie – Dana stelt zich voor

6 september 2021 Leestijd: 2 minuten

Dana stelt zich voor? Heb je dat niet al eens gedaan? Het zou inderdaad kunnen dat mijn naam je al bekend voor komt, want van februari tot en met juni 2021 heb ik hard gewerkt aan mijn afstudeeropdracht bij Orange Otters. Richting het einde van mijn afstudeerperiode ben ik het gesprek aangegaan, want ik voelde me als een Otter in het water. Gelukkig dachten de andere Otters er ook zo positief over. En hier zit ik dan: mijn eerste, echte baan als junior communicatieadviseur bij Orange Otters. In deze blog leer je mij wat beter kennen, zoals dat ik een powerlifter ben.

Wie is Dana?

Dus, wie ben ik verder? Mijn naam is Dana, 22 jaar, en inmiddels woon ik alweer ruim drie jaar in Rotterdam (sinds kort in Vlaardingen). Ik ben hier niet geboren en getogen, maar in Middelharnis op het eiland Goeree-Overflakkee. Leuk feitje: van jongs af aan riep ik al dat ik ‘als ik groot was’ in de stad ging wonen, en dat is ook precies wat ik heb gedaan toen ik klaar was met de havo.

In mijn vrije tijd ben ik heel wat uren in de sportschool te vinden. Hier beoefen ik powerlifting om steeds sterker te worden. Daarbij heb ik ook een coach die mij helpt met training, voeding, mindset en lifestyle. Maar, dat ik me veel bezighoud met gezond leven, betekent niet dat ik niet van lekker eten houd! Je mag mij altijd wakker maken voor pasta carbonara of een goede, Zwitserse kaasfondue. Dat brengt mij ook gelijk op mijn andere hobby: wintersport. Al van jongs af aan sta ik op de ski’s, en snowboarden krijg ik ook steeds beter onder de knie. Hopelijk mogen we snel weer richting de Alpen!

Mijn nieuwe passie

Mijn passie voor interne communicatie groeit elke dag weer een beetje. De combinatie van communicatie en het echte contact met mensen vind ik zo mooi. Samen in gesprek gaan over de visie, struikelblokken en meningen in een organisatie. Een lastig verhaal vertalen naar een begrijpelijke tekst voor iedereen vind ik ook interessant; daar kan ik mijn creativiteit in kwijt. Deze onderwerpen ben ik tegengekomen tijdens mijn afstuderen en wil ik me ook zeker weer in verdiepen als communicatieadviseur. Uiteindelijk is mijn doel om me te specialiseren in een richting binnen de interne of verandercommunicatie. Wat dat precies gaat zijn weet ik nog niet, eerst wil ik mezelf verder ontwikkelen door het volgen van trainingen, het lezen van boeken en het werken aan mooie opdrachten. Ik ben in ieder geval goed opgeladen na een welverdiende vakantie en kijk ernaar uit om weer aan de slag te gaan!

Groeien als professional

Op moment van schrijven ben ik pas net gestart aan mijn eerste, echte baan. Natuurlijk heb ik tijdens mijn opleiding wat kennis en ervaring opgedaan, maar mijn ambitie is om hier de komende periode nog veel meer aan toe te voegen. Al doende leert men! Heb jij nog goede boekentips, ken je een workshop die ik echt niet mag missen of wil je gewoon eens met me in gesprek gaan? Stuur me een berichtje op LinkedIn, of een mailtje naar dana@orangeotters.nl. Leuk!