Contact EN

Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Frisse blik en ervaren communicatieadviseur – Krista stelt zich voor

9 september 2021 Leestijd: 2 minuten

In dienst bij organisaties als Rabobank, Universiteit Leiden en de gemeente Den Haag heb ik gezien en ervaren hoe lastig het vaak is om medewerkers mee te nemen in verandertrajecten. En om ervoor te zorgen dat de juiste kanalen voor de juiste doeleinden worden gebruikt. De veelheid aan lopende projecten in combinatie met de bestaande werkzaamheden binnen verschillende afdelingen maken het complex. Dan is het fijn als er van buiten je organisatie iemand met een frisse blik met je mee kan denken en helpen. Sinds september 2021 pak ik deze rol als communicatieadviseur bij Orange Otters. Samen met de gedreven Otters ga ik aan de slag. Een nieuwe stap waarbij mijn passie voor interne communicatie, behoefte om met mensen samen te werken, kennis van en ervaring in het vak heel mooi bij elkaar komen.

Creatieve oplossingen verzinnen

Creativiteit is een rode draad in mijn leven. Als kind was ik altijd aan het knutselen, kleuren en tekenen. Tijdens mijn studie koos ik voor de richting Vormgeving & Communicatie. De designkant met vakken als fotografie en ontwerpen vond ik geweldig. Ik heb er nog altijd profijt van en kan er mijn ei in kwijt. Na jarenlang bij Rabobank gewerkt te hebben, besloot ik van mijn hobby mijn werk te maken. Ik pimpte tweedehands meubels in mijn eigen brocante atelier en verkocht ze via mijn webwinkel. Heerlijk om met kleuren, krijtverf en het opknappen van oude spullen in de weer te zijn. Maar de communicatie kriebelde toch. Waarom het kriebelde? Ik miste het samen met mensen puzzelen aan vraagstukken en daarvoor creatieve oplossingen bedenken. Dus keerde ik als communicatieadviseur terug in het vak en daar heb ik tot de dag van vandaag geen spijt van.

Continu leren

Wat ik ook zo mooi vind aan ons vak, is dat het altijd in beweging is. Ik houd ervan om continu te leren door veel te lezen, met vakgenoten te sparren, tijdens opdrachten te vernieuwen en daarvan te leren. Zo was ik voor een opdracht bezig om duurzame keuzes in het werk van medewerkers vanzelfsprekender te maken. Dat wat ik daar leerde mij persoonlijk zoveel zou brengen, had ik van tevoren niet kunnen bedenken. Toen ik startte wist ik amper waar sustainability allemaal om draaide en welke groene keuzes je zelf kon maken voor een beter klimaat. Kleine stappen maken al een verschil en die stapjes ben ik samen met mijn gezin bewust gaan zetten. Van een regenton in de tuin en spullen hergebruiken tot koken met kliekjes en de auto wat vaker laten staan. Op de langere termijn hebben we nog wensen in huis, waaronder een inductiekookplaat en betere isolatie. Ik vind het heel waardevol dat ik via mijn werk gestimuleerd ben tot groener gedrag. En dat er bij Orange Otters ook bewust mee wordt omgegaan. Zo gaat 1% van de omzet naar maatschappelijke doelen, reizen we voor werk meestal met het openbaar vervoer en kiezen we bij cadeautjes voor duurzame varianten.

Koffiedrinken

Als nieuwe Otter maak ik graag kennis met je om te sparren over het vak, te praten over interne communicatie in je organisatie of communicatievraagstukken bij op handen zijnde veranderingen. Al dan niet met een goede kop koffie. Wil jij dat ook? Stuur een berichtje via LinkedIn of mail me als je daar behoefte aan hebt!