Contact EN

Zoeken

Generic filters
Exact matches only
alle blogs

Vacature: adviseur interne communicatie & verandering gezocht (0,8 – 1 fte)

1 juli 2023

Dankzij jou voelen mensen zich betrokken bij hun organisatie. Want jij bent degene die de interne communicatie perfectioneert en positieve verandering in goede banen leidt. Door te luisteren en te analyseren, door een strategie uit te werken, creatieve sessies te bedenken en te begeleiden, door onderzoek te doen en je kennis te delen met opdrachtgevers en de andere Otters.

Nieuwsgierig naar je nieuwe baan als communicatieadviseur bij Orange Otters? Lees dan verder!

Solliciteer direct

Hoe ziet je werkdag bij Orange Otters eruit?

Het is maandag en we beginnen de dag met een online weekstart. Je hoort van je collega’s hoe hun weekend was en waar ze komende week mee aan de slag gaan. Dan heb je intern overleg met je Otterteam over je opdracht bij het constructiebedrijf. Is de vragenlijst interne communicatie nu compleet en klaar voor gebruik? Daarna bereid je de luistersessie voor, vanmiddag bij een hogeschool. Tussendoor spar je met een collega-Otter over de intranetvernieuwing bij een woningcorporatie. Na de lunch neem je de trein naar Rotterdam en maak je kennis met 10 docenten van de hogeschool die meedoen aan de luistersessie. Je weet precies hoe je met hen vertrouwen bouwt voor een goed gesprek. Dat levert een schat aan informatie op over wat er leeft en welke wensen de docenten hebben voor betere interne communicatie. Nadat je de laatste berichten van vandaag op Teams hebt gezet, mag je computer uit. Wat een lekkere werkdag!

Wat ga je doen als adviseur interne communicatie en verandering?

 • Verbeteren van interne communicatie bij verschillende opdrachtgevers, zowel overheid als bedrijfsleven. We werken in teams en het liefst in co-creatie met de opdrachtgever.
 • Visie en strategie ontwikkelen voor interne communicatie en verandercommunicatie.
 • Slimme aanpak bedenken voor inzet van communicatie en communicatietechnologie.
 • Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in het vak en kennis delen met opdrachtgevers, de andere Otters en je netwerk.

Over Orange Otters

Orange Otters is hét bureau voor interne communicatie. We zijn een team van 9 enthousiaste, vakgedreven adviseurs in slimme interne communicatie. Wij geloven dat interne communicatie de sleutel is voor meer betrokkenheid. Want betrokken medewerkers presteren beter en werken met meer plezier. We zorgen voor een frisse blik. We geloven in de sterke combinatie van persoonlijke verbinding en online tools, zeker nu steeds meer mensen hybride werken. Wat maakt Orange Otters anders dan andere bureaus? Wij onderzoeken écht wat mensen beweegt, wat hun drempels en drijfveren zijn. Zo begeleiden we organisaties bij het oplossen van hun vraagstukken. Bekijk ook naar de leuke projecten die we doen.

Wat vragen we van je?

De bureauwereld past bij je, je kunt makkelijk schakelen, overtuigend adviseren en je raakt snel vertrouwd met verschillende organisaties en sectoren. Je herkent jezelf in onze aanpak en je staat te trappelen om jezelf en Orange Otters verder te ontwikkelen. Ook voldoe je aan deze eisen:

 • Afgeronde hbo- of wo-opleiding (Communicatie, Verandering, HRM, Bedrijfs- of Organisatiekunde);
 • Enthousiast, creatief, initiatiefrijk, analytisch ingesteld;
 • Tech-savvy;
 • Weet wat er speelt in het communicatievak;
 • 3 tot 6 jaar ervaring als communicatieadviseur.

Wat bieden we jou?

 • Passende beloning;
 • Ruimte voor eigen initiatief;
 • Ruim opleidingsbudget;
 • En hopelijk een onvergetelijke tijd!

Solliciteren

Zie jij jezelf als nieuwe adviseur bij Orange Otters? Fantastisch!

Stuur ons je CV en motivatiebrief, waarin je in ieder geval deze vragen beantwoordt:

 • Wat zoek je in je werk en wat is je motivatie voor Orange Otters?
 • Wat verwacht je van ons?
 • Wat zou je willen leren? En wat kan je ons leren?

Stuur je CV en motivatiebrief via het formulier, ter attentie van Michael Meyer. Ook voor vragen over de functie kun je bij Michael terecht via michael@orangeotters.nl of 06 229 757 99.

Solliciteer direct

Sollicitatieprocedure

We hebben momenteel geen lopende procedure, maar komen wel graag in contact met potentiële otters. Op basis van jouw brief en een eerste online contact plannen we dan desgewenst 2 gespreksrondes op ons kantoor in Amsterdam. Het eerste gesprek plannen we in overleg. Bij het tweede gesprek krijg je een opdracht jezelf te presenteren met een vakinhoudelijk onderwerp. Heb je de baan? Gefeliciteerd! We verwelkomen je dan graag in ons team. Wij kijken uit naar je sollicitatie!